Hvordan fungerer en VPN

Ligesom med enhver online software eller service, vil en VPN’s sikkerhed være afhængig af en række faktorer. I tilfælde af VPN’er inkluderer disse faktorer:

Hvordan fungerer VPN?

Før vi dykker lige ind i den indre funktion af en VPN, er det en god ide at gøre dig bekendt med det grundlæggende om, hvad en VPN er, og hvad det gør.

Forkortelsen VPN står for det virtuelle private netværk. Som navnet antyder giver det brugerne et virtuelt netværk, der er privat, så de kan oprette forbindelse til internettet på en måde, der er sikker og sikker. I det væsentlige er det ultimative mål for en VPN at holde dine private oplysninger private.

Vi anbefaler stærkt, at du læser denne artikel for en mere dybdegående forklaring af en, hvad en VPN er, før du læser denne, men her er en kort primer under alle omstændigheder.

Men hvordan nøjagtigt gør en VPN det?

Hvordan en VPN fungerer

En VPN fungerer ved at dirigere din enheds internetforbindelse gennem din valgte VPNs private server snarere end din internetudbyder (ISP), så når dine data overføres til internettet, kommer det fra VPN snarere end din computer. VPN fungerer som en formidler af slags, når du opretter forbindelse til internettet, og skjuler derved din IP -adresse – den række numre, din internetudbyder tildeler din enhed – og beskytter din identitet. Hvis dine data på en eller anden måde er opfanget, vil de endvidere være ulæselige, indtil de når sin endelige destination.

En VPN skaber en privat “tunnel” fra din enhed til internettet og skjuler dine vigtige data gennem noget, der er kendt som kryptering.

Hvordan VPN fungerer

Det grundlæggende i VPN -kryptering

Kryptering er det udtryk, der bruges til at beskrive, hvordan dine data holdes private, når du bruger en VPN.

Kryptering skjuler information på en sådan måde (dybest set omdanner det til gibberish), at det ikke kan læses uden en meget stærk adgangskode, der er kendt som en nøgle. Denne nøgle bryder i det væsentlige den komplicerede kode, som dine data er blevet til. Kun din computer og VPN -serveren kender denne nøgle. Processen med at afkode dine data er kendt som dekryptering, som er processen med at gøre krypteret information læsbar igen gennem anvendelsen af ​​nøglen.

Som et dagligdags eksempel, når du indtaster dine kreditkortoplysninger på et shoppingwebsted, er disse oplysninger krypteret og gøres ulæselig, indtil den når sin slutdestination.

Forskellige VPN -tjenester bruger forskellige former for krypteringsprocesser, men simpelthen går VPN -krypteringsprocessen sådan:

 • Når du opretter forbindelse til en VPN, er det gennem en sikker tunnel, hvor dine data er kodet. Dette betyder, at dine data omdannes til en ulæselig kode, når de rejser mellem din computer og serveren på VPN.
 • Din enhed ses nu som at være på det samme lokale netværk som din VPN. Så din IP -adresse vil faktisk være IP -adressen på en af ​​din VPN -udbyders servere.
 • Du kan gennemse internettet, som du vil, sikkert i den viden, at VPN fungerer som en barriere, og beskytter dine personlige oplysninger.

Hvor effektivt dine data er krypteret afhænger af protokollerne for din VPN -udbyders krypteringsmekanisme, som vi vil tale mere om senere.

VPN -typer

Hvor meget eller hvor lidt din VPN påvirker din enhed vil være afhængig af den slags software, du vælger.

Mange VPN’er vil arbejde direkte med indstillingerne for et operativsystem – såsom Windows, Mac OS, iOS eller Android – så hver app, der opretter forbindelse til Internettet – såsom browsere, bank- eller sociale medie -apps – er beskyttet.

Standalone VPN -tjenester

Dette er den VPN, der oftest bruges af hjem og små virksomheder, og det er den type, der tilbydes af Namecheap. Den bruger en applikation, der skaber en krypteret forbindelse til det private netværk, som du derefter kan bruge til at oprette forbindelse til Internettet som helhed.

Browserudvidelser

Nogle VPN’er fungerer som en browser-tilføjelse. Der er en overflod af tilføjelser, du kan installere til browsere som Google Chrome eller Firefox, mens Opera kommer med en indbygget VPN. Ulempen med dette er, at dine data kun vil blive beskyttet, når du specifikt bruger den browser. Andre apps vil ikke blive beskyttet. Desuden har browser VPN’er en tendens til at være lidt mere sårbare, og IP -lækager kan forekomme.

Hvis du beslutter at vælge en browser-tilføjelse eller udvidelse, er det bedst at holde sig til velrenommerede virksomheder, der også tilbyder andre VPN-tjenester. Der er en masse skyggefulde browser-tilføjelser derude, undgå en scammy, datahøster ved at læse anmeldelser og altid læse det fine udskrivning af dens servicevilkår.

Router vpn

En anden måde at implementere en VPN på er gennem en VPN-aktiveret router. Dette er ideelt, hvis du har flere enheder, du vil beskytte, da det vil beskytte enhver enhed, der er forbundet til routeren, hvilket gemmer dig nødt til at installere VPN individuelt. Desuden behøver du kun at logge ind en gang; Din router vil altid være forbundet til din VPN.

At forbinde din router til en VPN er ikke så vanskelig, som du måske synes. Først og fremmest skal du tilmelde dig en VPN -service, så har du brug for en router. Den mest praktiske slags router at få er en, der er designet til at støtte VPN’er med det samme, uden at du behøver at gøre noget mere teknisk, der indtaster dine VPN -detaljer. Disse routere kan være lidt dyrere end almindelige routere, men bekvemmeligheden er det værd.

Corporate VPN

Organisationer bruger ofte en Remote-Access VPN til medarbejdere, der arbejder eksternt. Gennem denne VPN kan medarbejdere sikkert få adgang til virksomhedens private intranet, ofte ved at bruge en adgangskode og en app. Dette er en specialoprettet løsning, der kræver personlig udvikling og tunge it-ressourcer.

Så vi har diskuteret, hvordan en VPN fungerer og nogle forskellige måder at implementere en VPN på, men hvorfor skal du nøjagtigt bruge en VPN?

Hvad gør en VPN for dig?

De fleste mennesker er sandsynligvis enige om, at de grundlæggende elementer i en VPN er en god ting. Her på Namecheap synes vi, at internettets privatliv er mere end bare en god ting – det er vigtigt for succesen med onlineverdenen. Når det er sagt, forsinker mange mennesker at få en VPN, i betragtning af den uundværlig eller værre, unødvendig. De burde ikke.

En god måde at illustrere nødvendigheden af ​​en VPN på er at vise, hvor eksponeret du er, når din internetforbindelse ikke er krypteret.

Hvordan data overføres med og uden VPN

Fra shopping og betalende regninger til bankvirksomhed, så mange hverdagshandlinger bevæger sig hurtigt online. Som et resultat overfører vi meget vigtige oplysninger, såsom kreditkortoplysninger og personnummer, dag ind, dag ud.

Ved ikke at bruge en VPN, råber du ikke helt dine mest følsomme oplysninger fra tagene, men det er lidt som at lade din hoveddør være åben med dine personlige oplysninger, der nemt er lagt på et bord lige inde i døren. Måske har du gode, ærlige naboer, der ikke kommer ind og tager det, der er værdifuldt. Det er naturligt at ønske at tro på vores nabos godhed. Når det er sagt, er der en sandsynlighed for, at en eller to af disse naboer vil have en mere ondsindet hensigt. Og selvom der ikke er det, vil du virkelig tage den risiko ved ikke at lukke din dør og låse den tæt?

Tænk på internettet som et kvarter, undtagen i stedet for huse, er der en samling servere. Disse servere gemmer internetets utallige websteder og kommunikerer konstant med hinanden og har adgang til dine data, når du gennemser internettet. Du er muligvis ligeglad med nogle af disse data, men du skal bestemt være bekymret for mere følsomme data som dine online bankoplysninger.

Du tror måske, at https gør jobbet, men det er ok.

For de uindviede sikrer HTTPS information, der kommunikeres mellem en persons webbrowser og et websted. Det er angivet i Green Browser -adressebjælken og også med et hængelåsikon. Selvom dette faktisk giver ekstra sikkerhed, mens webbrowsing, vil dine data stadig være sårbare, især hvis du bruger offentlig Wi-Fi. Når vi går tilbage til vores husanalogi, er det lidt som at lukke din hoveddør, men undlader at låse det. Det er bedre end at holde din hoveddør åben, bestemt, men sikkerhed kan bestemt være strammere.

Uanset om du er forbundet med internettet offentligt eller derhjemme, uden en VPN, udsættes du for et utal af sårbarheder. Når du gennemser derhjemme, kan din internetudbyder se alt hvad du gør og logger sandsynligvis på det. Steder med offentlige wifi -hotspots, såsom kaffepladser og lufthavne, er meget sårbare over for hackere, der let kan oprette falske, men overbevisende hotspots.

På den anden side, når du bruger en VPN, udsættes dine data ikke. Oprindelsen af ​​dine data vil være din VPN -server. Ved at bruge en VPN spores dine online handlinger ikke og logget af internetudbydere og usmagelige hackere, og heller ikke vil der tages følsomme oplysninger. Selv hvis data er opfanget, er de krypteret, så det ser ud som vrøvl for nogen uden en dekrypteringsnøgle.

Almindelige grunde til at bruge en VPN

Folk bruger VPN’er af utallige grunde. Nogle af disse grunde er specifikke, mens nogle mennesker bare har en VPN som et andet lag af sikkerhed ud over et godt antivirusprogram og praktiserer generelt fornuftigt internetbrug.

 • Som tidligere nævnt er en almindelig grund til at bruge en VPN at forhindre nogen-fra internetudbyder til offentlige Wi-Fi-hotspots-fra at spore, hvad du laver online.
 • En anden grund til, at mange kan lide at bruge en VPN, er at få adgang til regionbegrænset indhold, hvad enten det er et tv-show på dit lands Netflix eller at komme omkring en bestemt jurisdiktions internetcensurlovgivning.

I sidste ende, hvorfor folk bruger en VPN, skal have større anonymitet online. I en dag og alder, hvor afsløringer af offentlige data, der bruges på skyggefulde måder, er blevet en daglig forekomst, er det mere vigtigt at holde privat information privat end nogensinde nogensinde.

Hvor sikker er en VPN virkelig?

Ligesom med enhver online software eller service, vil en VPN’s sikkerhed være afhængig af en række faktorer. I tilfælde af VPN’er inkluderer disse faktorer:

 • Den slags teknologi, som udbyderen bruger
 • Lovene i din jurisdiktion

Lad os starte med at se på de forskellige slags VPN -protokoller, der er tilgængelige lige nu.

VPN -protokoller

En VPN -protokol er dybest set den teknologi, din VPN -service bruger for at sikre, at du får den hurtigste og sikreste mulige forbindelse til internettet. Ved at kombinere krypteringsstandarder og transmissionsprotokoller bestemmer en VPN -protokol, hvordan dine data overføres mellem din enhed og VPN -serveren.

De vigtigste VPN -protokoller, der er i brug i dag, er:

 • Punkt-til-punkt-tunnelingsprotokol (PPTP) Oprettet af Microsoft, dette er en af ​​de ældste protokoller, der bruges på internettet i dag. Som sådan er det kun rigtig nyttigt, hvis du bruger det på et ældre Windows -operativsystem, skønt det er hurtigt og let at implementere. Men hvis en VPN -service tilbyder netop dette, anbefales det ikke.
 • Lag 2 Tunneling Protocol (L2TP/IPSEC) Denne protokol er en kombination af den tidligere nævnte PPTP og L2F -protokollen fra Networking Hardware Company, Cisco Systems. Det skaber en mere sikker datatunnel end PPTP, men har faktisk ikke kryptering eller privatlivsfunktioner. Som sådan er det ofte samlet med IPsec, som er en sikkerhedsprotokol.
 • Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) En anden VPN oprettet af Microsoft, dette er VPN -ækvivalenten af ​​de protokoller, der bruges af websteder til krypteringsformål. En meget sikker protokol, kun de to parter, der er involveret i transmission af data, kan afkode det.
 • Internet Key Exchange, version 2 (IKEV2) En nyere, mere sikker version af L2TP, IKEV2 blev også født fra et samarbejde mellem Microsoft og Cisco. Som det er forgænger, er det ofte bundtet med ipsec. Denne protokol er især effektiv på mobile enheder.
 • OpenVpn OpenVPN er en open source VPN -teknologi og ses i vid udstrækning som den bedste omkring. Lad ikke udtrykket “open source” udsætte dig, alt det betyder er, at utallige udviklere konstant forbedrer teknologien, og enhver kan bruge det og ændre det til deres behov, hvad enten det er individer eller virksomheder. Dens effektivitet er blevet testet adskillige tid gennem højprofilerede revisioner. OpenVPN er en af ​​de mest populære protokoller og betragtes som den mest sikre og tilbyder den samme beskyttelse som de tidligere nævnte protokoller, men i større skala.

Før du beslutter dig for, hvilken VPN -udbyder du skal gå efter, er det en god ide at se, hvad de tilbyder, og finde passende VPN -protokoller, der passer til dine behov.

Loven og vpns

Sikkerheden af ​​din VPN kan meget vel afhænge af de landes love, du bor i, eller lovene i det land, hvor din VPNs server og virksomheds hovedkvarter er placeret. Dette skyldes, at lovene i et bestemt land vil påvirke, hvordan du får lov til at bruge VPN -teknologi, og hvordan forskellige virksomheder har tilladelse til at bruge VPN -teknologi.

Fordi lovene omkring VPN -brug stadig er noget nye og stadig udvikler sig, kan de fortolkes på utallige måder. Hvis du er placeret i Nordamerika og Vesteuropa, er VPN -brug generelt tilladt. VPN -brug er et noget gråt område i mange lande, såsom Kina, Iran, De Forenede Arabiske Emirater og Rusland. Mens VPN -brug ikke er direkte ulovlig i nogle af disse lande, er VPN -brug begrænset.

For eksempel er det i Kina ulovligt for virksomheder at bruge en VPN uden licens, og det er ulovligt for virksomheder at tilbyde VPN’er uden licens. I Rusland og Iran er det kun statsgodkendte VPN’er, der har lov til at blive brugt. I De Forenede Arabiske Emirater, hvis du viser sig at have svigagtig IP -adresse, kunne du blive bøde eller fængslet. VPN -brug er forbudt fuldstændigt i Hviderusland, Nordkorea, Irak og Turkmenistan.

Hvis du bor i et land, hvor loven omkring VPN -brug er uklar, selvom du ikke nødvendigvis får adgang til indhold, der er rynket på eller ulovlig, kan handlingen med at bruge en VPN i sig selv få dig til en masse problemer.

Afhængigt af landet, som en VPN -udbyder er placeret i, kan virksomheden være lovligt forpligtet til at holde logfiler over din internetbrug. De kan også føre en fortegnelse over dine betalinger. Det betyder, at selvom du har brugt en VPN, gemmes dine data stadig og kan endda bruges af grunde, du ikke godkendte senere.

Undgå dette ved altid at læse det fine skrift i dine VPN’s servicevilkår. En VPN kan vokse lyrisk om at give dig den ultimative sikre internetbrowsingoplevelse, men det er bedre at være sikker end at gå bare ved deres ord.

Ud over det er en god tommelfingerregel at vælge en betalt VPN snarere end en gratis mulighed. Mens mange gratis VPN’er kan ændre din geolocation, tilbyder få korskryptering og datalogning, hvor virksomheder ofte sælger dine data til tredjepart.

Nøgleovervejelser, inden du vælger en VPN

Forhåbentlig har du nu en bedre idé om, hvordan en VPN fungerer. Før vi sender dig på din lystige måde, er her en tjekliste over ting at kigge efter, før du vælger en VPN:

 • Er det gratis eller betalt? – Når det kommer til en sikker, hurtig service, er det virkelig værd at betale for en VPN. Mange gratis VPN’er har en tendens til kun at tilbyde PPTP -protokollen, som, som vi sagde tidligere, virkelig ikke er meget effektiv i disse dage. De har færre serverplaceringer og mindre båndbredde til at tilbyde. Meget ofte med disse gratis indstillinger spores dine data og sælges til tredjepartsvirksomheder. Betalte VPN -indstillinger har oftere end ikke mere kraftfulde sikkerhedsprotokoller på tilbud end deres gratis kolleger. En god betalt VPN skal have flere serverplaceringer og mere båndbredde, hvilket giver dig en hurtigere service. De vil også have kundesupport til rådighed, hvis du støder på problemer.
 • Er VPNS lovlige i din jurisdiktion?
 • Hvor er VPN -serveren placeret?
 • Logger virksomheden din aktivitet?
 • Beskytter det hele din enhed, eller er det bare en tilføjelse?
 • Hvad er protokollerne for VPNs krypteringsmekanisme?
 • Antallet af servere og mængden af ​​båndbredde, som en VPN-service har-hvis begge er lavt, kan det skabe en meget langsom web-surfing-oplevelse.

Fastvpn

Beskyt dit privatliv og nyd sikker, hurtig og anonym browsing. Stream sikkert uanset hvor du er. 30 dages pengene tilbage -garanti.

Yderligere læsning

Hvorfor har jeg brug for en VPN?

Brug af en VPN giver dig mulighed for at surfe og arbejde online med en sikker og minimalt begrænset internetoplevelse.

Hvordan fungerer en VPN?

Lær hvordan VPN -teknologi, der holder dig sikker online, uanset hvor du er.

Hvad er SSL?

Find ud af, hvad det hængelås -symbol i din browsers adressebjælke betyder, og hvorfor du skal pleje.

Brug for hjælp? Vi er altid her for dig.

Vi laver tilmelding, hosting og styring af domæner for dig selv eller andre let og overkommelige, fordi internettet har brug for mennesker.

Tilgængelighed

Deltag i vores nyhedsbrev og marketingkommunikation
Vi sender dig nyheder og tilbud.

 • Domænenavn Søgning
 • Domæneoverførsel
 • Nye TLDS
 • Håndtryksdomæner Nye
 • Personligt domæne
 • Namecheap Market
 • Hvem er opslag
 • Premiumdns
 • Freedns
 • Delt hosting
 • WordPress hosting
 • Forhandler hosting
 • VPS hosting
 • Dedikerede servere
 • Privat e -mail -hosting
 • Migrere til namecheap
 • Delt hosting
 • WordPress hosting
 • Migrere WordPress

Hvordan fungerer en VPN?

En VPN fungerer ved at dirigere en enheds internetforbindelse gennem en privat service snarere end brugerens almindelige internetudbyder (ISP). VPN fungerer som en formidler mellem brugeren, der kommer online og opretter forbindelse til internettet ved at skjule deres IP -adresse.

Brug af en VPN skaber en privat, krypteret tunnel, gennem hvilken en brugers enhed kan få adgang til internettet, mens de skjuler deres personlige oplysninger, placering og andre data. Al netværkstrafik sendes gennem en sikker forbindelse via VPN. Dette betyder, at alle data, der transmitteres til internettet, omdirigeres til VPN snarere end fra brugerens computer.

Når brugeren opretter forbindelse til nettet ved hjælp af deres VPN, indsender deres computer information til websteder gennem den krypterede forbindelse oprettet af VPN. VPN videresender derefter denne anmodning og sender et svar fra det anmodede websted tilbage til forbindelsen.

Hvordan fungerer en VPN i praksis?

En VPN maskerer en brugers sande placering til den, de satte deres VPN til. Dette giver dem mulighed for at få adgang til indhold eller websteder, der typisk er begrænset til den region. For eksempel en bruger i U.S. Kan indstille deres placering til Det Forenede Kongerige og se indhold fra streamingwebsteder rettet mod britiske publikum. A u.S. Borger kan også fortsætte med at streame deres yndlingsshows, selv når de er væk fra landet på ferie.

Lad os se på nogle af de almindelige anvendelser af VPN’er.

1. Beskyttelse af browserhistorik

Internetudbydere og webbrowsere kan spore alt, hvad en bruger gør, mens de er tilsluttet internettet. De holder også en historie med de websteder, som brugerne besøger og slipper disse oplysninger til den anvendte IP -adresse, og udsteder derefter ofte målrettede reklamer relateret til denne søgningsoplysninger eller endda sælger brugernes browserdata. At holde disse detaljer hemmelige kan være virkelig vigtige for folk, især hvis de bruger en delt enhed eller webbrowser.

En VPN giver brugerne mulighed for at holde søgningsoplysninger – såsom medicinske tilstande, krævet kirurgi eller behandling, rejseplaner eller endda gaveidee -forskning – private og forhindrer, at deres internetudbyder og webbrowser serverer relaterede annoncer.

2. Sikring af IP -adresse og placeringsdata

En IP -adresse er Internets ækvivalent med returadressen på et håndskrevet brev. Derfor kan enhver, der kender en brugers IP -adresse, få adgang til de oplysninger, de har søgt efter på internettet, og hvor de var, da de søgte efter det. Desuden kan en brugers søgehistorik ses, hvis de opretter forbindelse til en webbrowser på en offentlig eller arbejdscomputer.

VPN’er bruger IP -adresser, der ikke hører til en bruger, som gør det muligt for dem. Brug af en VPN gør det også muligt for brugere at forhindre, at deres søgehistoriske data indsamles, ses og sælges.

3. Skjuler streaming placering

Streamingtjenester som Amazon Prime Video, Hulu og Netflix tilbyder forskellige indhold til brugere beliggende i forskellige lande. Brug af en VPN gør det muligt for en streaming -kunde at få adgang til det indhold, der er beregnet til mennesker, der bor i forskellige lande uanset deres faktiske placering.

Det kan også give en bruger adgang til et streamingabonnement, de har i deres hjemland, mens de rejser. For eksempel kunne en bruger på ferie i et andet land bruge en VPN til at indstille deres placering til U.S. Og stream deres yndlings sportsholds live -spil.

4. Beskyttelse af enheder

En VPN er også afgørende for at beskytte brugernes enheder, såsom computere, bærbare computere, smartphones og tablets, mod at blive opfanget af cyberkriminelle. Dårlige skuespillere er ofte målrettet mod enheder, der opretter forbindelse til internettet på specifikke netværk, såsom et offentligt Wi-Fi-netværk. En VPN hjælper en bruger med at maske deres enheds placering og beskytte dataene om den mod at blive set af en potentiel hacker.

5. Sikre internetfrihed

En VPN gør det muligt for folk at beskytte sig mod regeringsovervågning ved at skjule deres browserhistorie. Så længe deres VPN -udbyder ikke logger browsing historie, som nogle gør, kan brugerne være sikre på, at deres frihed på Internettet er beskyttet.

4 Fordele ved at bruge en VPN

VPN -kryptering – alt hvad du behøver at vide

“Virker VPN’er virkelig?”Er et retfærdigt spørgsmål, og enhver, der stiller, skal vide, at de gør. VPN’er bruger kryptering til at holde internetbrugere sikre og deres data private. En VPN fungerer baseret på kryptering, som skjuler den sande betydning af information. Dette sikrer, at data ikke kan læses, medmindre nogen låser op med en adgangskode, kendt som en krypteringsnøgle. Når du bruger en VPN, er krypteringsnøglen, der beskytter en brugers data og webaktivitet, kun kendt af deres computer- og VPN -server.

VPN -tjenester bruger forskellige typer krypteringsprocesser, men kryptering i et nøddeskal skaber typisk en sikker tunnel, hvor brugerens data kodes. Data er krypteret til ulæselig kode, når de bevæger sig mellem brugerens computer og VPN -serveren. Enheden opretter forbindelse til det lokale netværk VPN er tilsluttet, som maskerer brugerens IP -adresse som tilhørende en server fra VPN -udbyderen.

VPN -protokoller

Alle VPN -tjenester bruger VPN -protokoller for at sikre, at de giver brugerne den hurtigste og mest sikre internetforbindelse. VPN -protokoller bruger en kombination af krypterings- og transmissionsstandarder til at bestemme, hvordan en brugers data transporteres mellem deres enhed og VPN -serveren.

1. Punkt-til-punkt-tunnelingsprotokol (PPTP)

PPTP er en af ​​de ældste protokoller, der stadig er aktive på internettet. Oprettet af Microsoft bruger den transmissionskontrolprotokollen (TCP) kontrolkanal og generisk routingindkapsling (GRE) tunnelingprotokol. Det er afhængig af Point-to-Point Protocol (PPP), som er en Layer 2-kommunikationsprotokol direkte mellem to routere, for at implementere sikkerhedsfunktionaliteter.

PPTP er hurtig og enkel at implementere, men anvendes kun virkelig til personer, der bruger ældre Windows -operativsystemer. Det har også flere velkendte sikkerhedsproblemer, så enhver VPN, der kun bruger PPTP, bør undgås.

2. Lag 2 Tunneling Protocol (L2TP)

Denne protokol kombinerer PPTP med LAG 2 -videresendelsen (L2F) tunnelingprotokol. Det styrker datatunnelen, der leveres af PPTP, men giver ikke brugerne kryptering eller privatlivsfunktioner. Som et resultat er protokollen typisk bundtet med en sikkerhedsprotokol, såsom Internet Protocol Security (IPSEC).

3. Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP)

SSTP er en VPN -tunnel oprettet af Microsoft og er en meget mere sikker mulighed. Den transporterer PPP -trafik gennem Secure Sockets Layer/Transport Layer Security (SSL/TLS) -kanal, der giver kryptering, nøgleforhandling og kontrol af trafikintegritet. Som sådan er det kun de to parter, der transmitterer dataene, der er i stand til at afkode dem. Brug af dette over TCP -port 443 sikrer, at SSTP kan rejse gennem de fleste firewalls og proxyservere.

4. Internet Key Exchange Version 2 (IKEV2)

IKEV2 håndterer anmodning og responshandlinger for at sikre, at trafikken er sikker og godkendt, normalt ved hjælp af IPsec. Det etablerer sikkerhedsattributterne på enheden og serveren, autentificerer dem derefter og er enig i, hvilke krypteringsmetoder der skal bruges. Det understøtter 256-bit kryptering og tillader anvendelse af populære chiffer, såsom avanceret krypteringsstandard (AES), camellia og chacha20. IKEV2 bruges for det meste til at sikre mobile enheder, hvor det er særlig effektivt.

5. OpenVpn

OpenVPN betragtes bredt som den bedste tilgængelige open source VPN-teknologi. Den gratis software bruger foruddelte certifikater, hemmelige nøgler og brugernavne og adgangskoder til at autentificere alle enheder eller server. Det bruger det åbne sikre Sockets Layer (OpenSSL) krypteringsbibliotek og TLS, ud over en brugerdefineret protokol, der bruger SSL/TLS til nøgleudveksling. OpenVPN tilbyder den samme beskyttelse som etablerede protokoller, men i bredere skala.

Hvordan fortinet kan hjælpe

Fortinet gør det muligt for organisationer at opbygge sikre netværk og implementere deres sky-første strategier med FortiGate IPsec/SSL VPN-løsninger. Disse skalerbare, højtydende VPN’er sikrer, at organisationer opretholder ensartede sikkerhedspolitikker og adgangskontrol på tværs af alle deres applikationer, enheder og brugere, uanset deres placering.

FortiGate VPN’er giver sikker kommunikation mellem flere slutpunkter og netværk gennem IPSEC- og SSL -teknologier. Dette sikrer, at de beskytter data, mens de er i bevægelse i høj hastighed, hvilket hjælper organisationer og brugere med ikke.

FAQ

Der har brug for en VPN?

VPN’er kræves ofte, fordi Wi-Fi-netværk kan være usikre, hvilket kan risikere brugere, der udsætter deres personlige oplysninger for cyberkriminelle.

Hvordan fungerer en VPN?

En VPN fungerer ved at dirigere en enheds internetforbindelse gennem en privat service snarere end brugerens almindelige internetudbyder (ISP).

Hvad er fordelene ved at bruge en VPN?

En VPN maskerer en brugers sande placering til den, de satte deres VPN til. Almindelige anvendelser inkluderer; Beskyttelse af browserhistorik, skjul dine private oplysninger, forhindrer data throttling og beskyttelse af enheder.

Hvad skjuler en VPN?

En VPN fungerer baseret på kryptering, som skjuler den sande betydning af information. Dette sikrer, at data ikke kan læses, medmindre nogen låser op med en adgangskode.