IPv4 vs IPv6 – Forskel mellem dem

IPv6 er den seneste version af internetprotokollen. Denne nye IP -adresseversion er implementeret for at opfylde behovet for flere internetadresser. Det havde til formål at løse problemer, der er forbundet med IPv4. Med 128-bit adresseplads tillader det 340 undecillion unikt adresseplads. IPv6 kaldes også IPNG (Internet Protocol Next Generation).

Hvad er forskellen mellem IPv4 og IPv6?

IPv6 (IP version 6), defineret i RFC 2460, er den seneste generation af Internet Protocol (IP) defineret af Internet Engineering Task Force (IETF). Den første stabile version af Internet Protocol (IP) var IPv4 (IP version 4). Mens IPv6 er beregnet til til sidst at erstatte IPv4, blandes de tæt lige nu – de fleste ingeniører kører dem sammen.

Fordele ved at bruge IPv6

IP -laget af TCP/IP -protokolstakken er det mest afgørende stykke af hele internetarkitekturen. Inden for ti år efter, at IP går i mainstream i 1980’erne, blev begrænsningerne af IPv4 imidlertid med hensyn til skalerbarhed og kapacitet indlysende. IPv4 kræver, at flere tilføjelser som ICMP og ARP fungerer. I midten af ​​1990’erne blev der udviklet en erstatningsplan. Flytningen til IPv6 er nødvendig for at imødekomme eksplosionen af ​​internetkrav, internetteknologiprofil mandater, der har adgang via IPv4 og adgang via IPv6, skal eksistere sammen.

IPv6 tilbyder disse forbedringer i forhold til IPv4:

 • Mere effektiv routing uden fragmenteringspakker
 • Indbygget servicekvalitet (QoS), der adskiller forsinkelsesfølsomme pakker
 • Eliminering af NAT for at udvide adressområdet fra 32 til 128 bit
 • Network Layer Security Indbygget (IPSEC)
 • Statløs adresse auto-konfiguration for lettere netværksadministration
 • Forbedret overskriftsstruktur med mindre behandlingsomkostninger

Hvordan fungerer IPv4 og IPv6?

 • 128-bitene i IPv6-adressen er otte 16-bit hexadecimale blokke adskilt af koloner. For eksempel 2dfc: 0: 0: 0: 0217: CBFF: FE8C: 0.
 • IPv4 -adresser er opdelt i “klasser” med klasse A -netværk for et par enorme netværk, klasse C -netværk for tusinder af små netværk og klasse B -netværk, der er i mellem. IPv6 bruger undernetning til at justere netværksstørrelser med en given adressepladsopgave.
 • IPv4 bruger klassetype-adresserum til multicast-brug (224.0.0.0/4). IPv6 bruger et integreret adresserum til multicast på FF00 ::/8.
 • IPv4 bruger “Broadcast” -adresser, der tvang hver enhed til at stoppe og se på pakker. IPv6 bruger multicast -grupper.
 • IPv4 bruger 0.0.0.0 som en uspecificeret adresse og klassetype-adresse (127.0.0.1) For loopback. IPv6 bruger :: og :: 1 som henholdsvis uspecificeret og loopback -adresse.
 • IPv4 bruger globalt unikke offentlige adresser til trafik og “private” adresser. IPv6 bruger globalt unikke unicast -adresser og lokale adresser (FD00 ::/8).

Juniper Networks implementering

Juniper Networks overholder RFC 5952 i standardopgaven og visningsreglerne for IPv6 -adresser. Disse regler betyder, at enheder skal acceptere alle metoder til adresseindgang.

Junos -adresse Aware er en adresserings- og tunnelingssoftwareportefølje til MX -serien routere, der hjælper netværksoperatører med at bevare og udvide deres IPv4 -adressepool, sikre IPv4/IPv6 -sameksistens og pragmatisk overgang til IPv6.

IPv4 vs IPv6 ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skifter vi fra IPv4 til IPv6?

Med den hurtige vækst på Internettet er der behov for forbedringer til dets IPv4-adresseringsplan for at understøtte tilstrømningen af ​​nye abonnenter, internetaktiverede enheder og applikationer. IPv6 er bygget på IPv4 -funktionaliteten og er designet til at muliggøre den fortsatte globale udvidelse af internettet ved at oprette en meget større pulje af IP -adresser, mens den også giver forbedringer af internetadresse, konfiguration, vedligeholdelse og sikkerhedskapaciteter.

Kan du bruge både IPv4 og IPv6?

Ja. En enhed, der understøtter dobbeltstak IPv4/IPv6-adressering, kan interoperatere lige med IPv4-kun, IPv6-kun og andre dobbeltstablede IPv4/IPv6-enheder. Når to kommunikationsenheder begge er dobbelt stablet, er de enige om, hvilken IP -version de skal bruge.

Som er hurtigere: IPv4 eller IPv6?

I teorien skal IPv6 være hurtigere. På grund af de større pakkestørrelser, som IPv6 bruger, kan det dog være langsommere i nogle anvendelsessager.

Hvilken type interface-kort understøtter bærer-kvalitet netværksadresseoversættelse (CGNAT)?

Junos OS gør det muligt for sine brugere at implementere og skalere deres CGNAT -løsninger baseret på den type servicegrænseflader, der bruges til implementeringen. MS-MPC, MS-MIC og MX-SPC3-interfacekort til Juniper MX-serien Universal Routing Platforme, for eksempel, Udfør beregningsintensive CGNAT-tjenester.

IPv4 vs IPv6 – Forskel mellem dem

IPv4 vs ipv6

En IP (internetprotokol) adresse er et numerisk etiket tildelt hver enhed, der er tilsluttet et computernetværk, der bruger IP -protokollen til kommunikation. En IP -adresse fungerer som en identifikator for en bestemt enhed på et bestemt netværk. IP -adressen kaldes også et IP -nummer eller internetadresse.

IP -adresse specificerer det tekniske format for adresserings- og pakkernes skema. De fleste netværk kombinerer IP med en TCP (transmissionskontrolprotokol). Det tillader også at udvikle en virtuel forbindelse mellem en destination og en kilde.

Nu i denne IPv4 og IPv6 Difference Tutorial, lærer vi, hvad der er IPv4 og IPv6?

Hvad er IPv4?

IPv4 er en IP -version, der er vidt brugt til at identificere enheder på et netværk ved hjælp af et adresseringssystem. Det var den første version af IP, der blev implementeret til produktion i Arpanet i 1983. Den bruger en 32-bit adresseordning til at gemme 2^32 adresser, som er mere end 4 milliarder adresser. Det betragtes som den primære internetprotokol og bærer 94% af internettrafikken.

Hvad er IPv6?

IPv6 er den seneste version af internetprotokollen. Denne nye IP -adresseversion er implementeret for at opfylde behovet for flere internetadresser. Det havde til formål at løse problemer, der er forbundet med IPv4. Med 128-bit adresseplads tillader det 340 undecillion unikt adresseplads. IPv6 kaldes også IPNG (Internet Protocol Next Generation).

Internet Engineer Taskforce indledte det i begyndelsen af ​​1994. Design og udvikling af denne suite kaldes nu IPv6.

Funktioner af IPv4

Følgende er funktionerne i IPv4:

 • Forbindelsesløs protokol
 • Tillad at oprette et simpelt virtuelt kommunikationslag over diversificerede enheder
 • Det kræver mindre hukommelse og let at huske adresser
 • Støttet allerede protokol med millioner af enheder
 • Tilbyder videobiblioteker og konferencer

Funktioner af IPv6

Her er funktionerne i IPv6:

 • Hierarkisk adressering og routinginfrastruktur
 • Statlig og statsløs konfiguration
 • Support til servicekvalitet (QoS)
 • En ideel protokol til nærliggende nodeinteraktion

Forskelle mellem IPv4 og IPv6 -adresser

Her er den største forskel mellem IPv4 og IPv6:

Grundlag for forskelle IPv4 IPv6
Størrelse på IP -adresse IPv4 er en 32-bit IP-adresse. IPv6 er 128 bit IP -adresse.
Adresseringsmetode IPv4 er en numerisk adresse, og dens binære bits adskilles med en prik (.) IPv6 er en alfanumerisk adresse, hvis binære bits er adskilt af en kolon (:). Det indeholder også hexadecimal.
Antal overskriftsfelter 12 8
Længde af arkiveret overskrift 20 40
Kontrolsum Har checksum felter Har ikke checksum felter
Eksempel 12.244.233.165 2001: 0DB8: 0000: 0000: 0000: FF00: 0042: 7879
Type adresser Unicast, Broadcast og Multicast. Unicast, Multicast og Anycast.
Antal klasser IPv4 tilbyder fem forskellige klasser af IP -adresse. Klasse A til E. LPV6 tillader lagring af et ubegrænset antal IP -adresse.
Konfiguration Du skal konfigurere et nyligt installeret system, før det kan kommunikere med andre systemer. I IPv6 er konfigurationen valgfri, afhængigt af de nødvendige funktioner.
VLSM Support IPv4 Support VLSM (undernetmaske med variabel længde). IPv6 tilbyder ikke support til VLSM.
Fragmentering Fragmentering udføres ved at sende og videresende ruter. Fragmentering udføres af afsenderen.
Routing Information Protocol (RIP) RIP er en routingprotokol understøttet af den rutede dæmon. RIP understøtter ikke IPv6. Den bruger statiske ruter.
Netværkskonfiguration Netværk skal konfigureres enten manuelt eller med DHCP. IPv4 havde flere overlays til at håndtere internetvækst, som kræver mere vedligeholdelsesindsats. IPv6 understøtter autokonfigurationsfunktioner.
Bedste egenskab Udbredt brug af NAT (netværksadresseoversættelse) enheder, der tillader en enkelt NAT -adresse kan maskere tusinder af
Ikke-rutable adresser, der gør ende til ende
Integritet opnåelig.
Det tillader direkte adressering på grund af enorm adresse
Plads.
Adressemaske Brug til det udpegede netværk fra værtsdelen. Anvendes ikke.
Snmp SNMP er en protokol, der bruges til systemstyring. SNMP understøtter ikke IPv6.
Mobilitet og interoperabilitet Relativt begrænsede netværkstopologier, som flytning begrænser mobilitet og interoperabilitetsfunktioner. IPv6 giver interoperabilitet og mobilitet
Funktioner, der er indlejret i netværksenheder.
Sikkerhed Sikkerhed er afhængig af applikationer – IPv4 blev ikke designet med sikkerhed i tankerne. IPSEC (Internet Protocol Security) er indbygget i IPv6 -protokollen, der kan bruges med
En ordentlig nøgleinfrastruktur.
Pakkestørrelse Pakkestørrelse 576 bytes krævet, fragmentering valgfri 1208 bytes krævet uden fragmentering
Pakkefragmentering Tillader det fra routere og sender vært Kun afsendelse af værter
Pakkeoverskrift Identificerer ikke pakkestrøm til QoS -håndtering, der inkluderer kontrolsummuligheder. Pakkehoved indeholder flowetiketfelt, der specificerer pakkestrøm til QoS -håndtering
DNS -poster Adresse (a) poster, kort værtsnavne Adresse (AAAA) Records, Maps Hostnavne
Adressekonfiguration Manuel eller via DHCP Statløs adresse Autokonfiguration ved hjælp af Internet Control Message Protocol version 6 (ICMPV6) eller DHCPV6
IP til MAC -opløsning Broadcast ARP Multicast Neighbour -anmodning
Lokal styring af undernetgruppen Internet Group Management Protocol GMP) Multicast Listener Discovery (MLD)
Valgfrit felter Har valgfri felter Har ikke valgfri felter. Men udvidelsesoverskrifter er tilgængelige.
Ipsec Internet Protocol Security (IPSEC) vedrørende netværkssikkerhed er valgfri Internet Protocol Security (IPSEC) vedrørende netværkssikkerhed er obligatorisk
Dynamisk værtskonfigurationsserver Kunder har tilgang DHCS (Dynamic Host Configuration Server), når de vil oprette forbindelse til et netværk. En klient behøver ikke at nærme sig nogen sådan server, da de får permanente adresser.
Kortlægning Bruger ARP (adresseopløsningsprotokol) til at kortlægge til MAC -adresse Bruger NDP (nabo Discovery Protocol) til at kortlægge til MAC -adresse
Kamerbarhed med mobile enheder IPv4-adresse bruger den dot-decimal notation. Derfor er det ikke egnet til mobilnetværk. IPv6-adresse er repræsenteret i hexadecimal, kolon-adskilt notation.
IPv6 er bedre egnet til mobil
netværk.

IPv4 og IPv6 kan ikke kommunikere med andre, men kan eksistere sammen på det samme netværk. Dette er kendt som Dobbelt stak.

Hvad er forskellen mellem IPv4 og IPv6?

IPv4 & IPv6 er begge IP -adresser, der er binære tal. IPv4 er et 32-bit binært nummer, og IPv6 er en 128-bit binær nummeradresse. IPv4 -adresser adskilles med perioder, mens IPv6 -adresser adskilles med koloner.

Begge IP -adresser bruges til at identificere maskiner, der er forbundet til et netværk. I princippet er de næsten ens, men de er forskellige i, hvordan de fungerer.

Er IPv4 eller IPv6 bedre?

IPv4 er den fjerde version af Internet Protocol (IP), mens IPv6 er den seneste version af internetprotokollen. Derfor er IPv6 mere avanceret, sikker og hurtigere sammenlignet med IPv4.

 • Lige gennem kabler vs crossover -kabler
 • Hvad er IP -routing? Typer, routingtabel, protokoller, kommandoer
 • Lag 2 switch vs lag 3 switch
 • Undernetning: Hvad er undernetmaske?
 • Hvad er jokertegnmaske? Sådan beregnes Wildcard Mask