Hvad er IKEV2 VPN -protokol

Som vi nævnte, kan IKEV2 ikke fungere uden Ipsec. Det opretter en sikkerhedsforening, der bruges til at forhandle om sikkerhedstaster, der bruges af både VPN -klienten og VPN -serveren.

IKEV2 VPN -protokol forklaret | Hvad er IKEV2? & Er det sikkert?

VPN -protokoller er vigtige for at beskytte din cybersikkerhed i tilfælde af datasporing eller brud. Efterhånden som tiden går, vil folk lægge mere opmærksomme på deres online privatliv, da ingen ønsker at blive spioneret på. VPN -protokoller kan spille denne rolle. Så om IKEV2, hvad er det og er det sikkert? Minitool vil fortælle dig det.

Hvad er IKEV2 VPN -protokol?

Hvad er IKEV2? Først og fremmest betyder IKE internetnøgleudveksling og V2 betyder version 2. Det er en protokol, der bruges i IPsec Protocol Suite til at oprette en Security Association (SA). Derfor bundter vi altid disse to navneord sammen – IKEV2/ IPSEC.

Desuden betragtes IPsec som en model for sikkerhed og pålidelighed, mens IKEV2 står for hastighed og stabilitet, så det ville være en af ​​de bedste VPN -protokoller til at kombinere disse to for at udligne deres ulemper.

Fordi IKEV2 aldrig implementeres uden IPsec -krypteringslaget, forkortes det generelt til bare IKEV2.

Så er IKEV2 sikker? Ja det er. IKEV2 VPN-protokol har ingen kendte sårbarheder og bruger førsteklasses 256 krypteringer og en række kryptografiske algoritmer.

Hvordan fungerer IKEV2?

Som vi nævnte, kan IKEV2 ikke fungere uden Ipsec. Det opretter en sikkerhedsforening, der bruges til at forhandle om sikkerhedstaster, der bruges af både VPN -klienten og VPN -serveren.

Når valideringen af ​​IKEV2 har været en succes, vil kommunikationen mellem to kammerater blive krypteret. Det genererer de samme krypteringstaster, der bruges til at kryptere og dekryptere alle de data, der strømmer gennem VPN -tunnelen.

Der er nogle nyheder om IKEV2, du måske er interesseret i.

 • IKEV2/IPSEC bruger VPN -krypteringschiffer som AES, Chacha20 og Camellia.
 • Den bruger den berømte Diffie-Hellman Key Exchange-algoritme.
 • Det understøtter Perfect Forward Secrecy (PFS) til dataintegritet og privatliv.
 • Den bruger x.509 certifikater til godkendelse.
 • Det fungerer godt med open source-software.
 • Den bruger UDP -pakker såvel som port 500.

IKEV1 vs. IKEV2

IKEV1 og IKEV2 er to forskellige versioner, så hvad er forskellen mellem dem?

IKEV2 -protokol er en slags opgraderet version af IKEV1, så den kan give brugere mere erfaring og funktioner.

 1. Flere krypteringsalgoritmer understøttes.
 2. VPN-forbindelsen vil være mere stabil og konsistent med støtte fra Mobike (Mobility and Multi-Homing Protocol).
 3. Den indbyggede Nat Traversal i IKEV2 hjælper med at etablere en forbindelse meget hurtigere.
 4. Færre båndbreddedata er påkrævet.

Fordele og ulemper ved IKEV2

Selvom IKEV2 har mange fordele, vil folk muligvis sammenligne det med andre VPN -protokoller for at vælge den bedste. Vi giver en omfattende analyse af dens fordele og ulemper nedenfor.

 1. En af de hurtigste VPN -protokoller, endnu hurtigere end L2TP og PPTP.
 2. Højsikkerhedsniveau med flere avancerede chiffer til maksimal beskyttelse.
 3. En stærk og stabil forbindelse med den sømløse auto-forbindelse-funktion.
 1. På grund af UDP -port 500 kan den blokeres af firewalls og administratorer.
 2. Det er en lukket kilde, der kan udløse nogle sikkerhedsproblemer.
 3. IKEV2 kan udnyttes.

IKEV2 VPN Protocol FAQ

Er IKEV2 kompatibel med min enhed?

IKEV2 understøtter alle større platforme, herunder Windows, MacOS, Android, iOS, Linux og Routers, især hurtigt på macOS. Protokollen er også kompatibel med smarte enheder som Smart TV’er og nogle streamingenheder.

Hvad er IKEV2 til iPhone?

IPhone giver dig mulighed for at bruge IKEV2. Du kan vælge IKEV2 og vælge altid på VPN, hvis du vil konfigurere en nyttelast, så iPhone- og iPad -enheder skal have en aktiv VPN -forbindelse for at oprette forbindelse til ethvert netværk.

Hvad med IKEV2 vs. L2tp/ipsec?

Sikkerhedsniveauet for dem er også helt det samme, fordi begge arbejder omkring IPsec, men IKEV2 understøttes af færre systemer og software.

Er IKEV2 god til spil?

Ja, på grund af dets hurtige hastigheder, stabilitet og høj sikkerhed, kan IKEV2 være et bedre valg for spilspillere. Det kan hjælpe med at sænke latensniveauerne for at gøre dit spil mere flydende og forbedre spiloplevelsen.

Er IKEV2 bedre end andre VPN -protokoller?

Det afhænger af din situation. I de fleste tilfælde vil IKEV2 VPN -protokoller være bedre sammenlignet med andre på grund af ydeevne og effektivitet, især på mobile enheder. Færre CPU -ressourcer vil blive spildt, og bedre ydeevne vil blive opfyldt.

Bemærk:

IKEV2 er en protokol på højt sikkerhedsniveau. For yderligere at beskytte dine data kan du vælge at sikkerhedskopiere dine data med Minitool Shadowmaker i tilfælde af datatab.

Bundlinie:

Efter at have læst denne artikel, kan du have en vis forståelse af IKEV2 VPN -protokoller. Hvis du stadig har lignende spørgsmål om det, bedes du efterlade en besked.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Reddit

Om forfatteren

Anna er redaktør af Minitool Team. Hun arbejdede i denne store familie siden sin eksamen. Hendes artikler fokuserer hovedsageligt på databackup og gendannelse, diskkloning og filsynkronisering, forpligtet til at løse datatabsproblemerne, som brugerne kan støde på på deres pc’er. Desuden deles flere relaterede computerartikler her. I sin fritid nyder hun at læse og se film. Rejse kan også være et godt valg for hende.

Hvad er IKEV2 VPN -protokol

IKEV2 er en af ​​de vidt anvendte protokoller til et virtuelt privat netværk (VPN). Det er en robust VPN -protokol, der er pålidelig i visse tilfælde. Protokoller er en grundlæggende del af en VPN, da de giver godkendelse og kryptering mellem klienten og VPN -serveren. Der er flere andre VPN -protokoller i brug, men IKEV2 foretrækkes af mange grunde. Vi udforsker dem, da vi forklarer, hvad der er IKEV2.

Hvad er en IKEV2 VPN

Arbejdet med en VPN -protokol er generelt teknisk og kan overvælde den gennemsnitlige bruger, men vi vil forenkle tingene i et forsøg på at give en god forståelse af, hvordan IKEV2 fungerer.

Hvad er IKEV2 VPN -protokol, og hvordan fungerer det?

En protokol definerer et sæt regler, som to parter skal blive enige om at kommunikere. I computerverdenen, hvor der er så mange forskellige enheder med forskellige softwarearkitekturer, er protokoller beregnet til at forenkle tingene ved at oprette en standard. Det forhindrer konflikter, når to eller flere enheder kommunikerer med hinanden.

Internet Key Exchange Version 2 (IKEV2) blev udviklet af Cisco og Microsoft og etableret af Internet Engineering Task Force (IETF). Den anden version blev frigivet tilbage i 2005, for mere end 15 år siden. Det har native support i Windows, iOS og Android -operativsystemer.

IKEV2 leverer tunneling og et sikkert link til udvekslingstaster, og dermed navnet “Key Exchange). Den bruger Diffie-Hellman Key Exchange til at etablere en sikker forbindelse til at dele de sessionstaster, der vil blive brugt til at kryptere data senere. For kryptering er IKEV2 parret med IPSEC, der giver godkendelse og fortrolighed i form af kryptering og dataintegritet ved hjælp af hashing -algoritmer. IKEV2/IPSEC bruger X.509 certifikater til godkendelse, hvilket er, hvordan klienten verificerer identiteten af ​​VPN -serveren.

IPsec gør IKEV2 komplet ved at give adgang til en række chiffer suiter.

Når klienten først forsøger at etablere en forbindelse, vil VPN -serveren bevise sin identitet ved at sende et digitalt underskrevet certifikat. Det vil etablere, hvad der kaldes en Ike Security Association (IKE), der foruddefinerede, hvordan nøglerne vil blive udvekslet.

Det understøtter flere krypteringsstandarder, såsom AES og slagfisk. IKEV2 i AES 256-bit-tilstand giver meget stærk sikkerhed, der er mere end nok til sikker dataoverførsel. FastestVPN bruger også AES 256-bit til at kryptere internetkommunikation mellem klienten og VPN-serveren.

Hvornår skal jeg bruge IKEV2?

IKEV2 kontrollerer alle kasser for en pålidelig VPN -protokol. Det har en lav CPU-overhead, hvilket gør den mindre ressource-sulten og har oprindelig support i større operativsystemer. Dens primære konkurrent er OpenVPN, der har sine egne unikke egenskaber, men det er vanskeligt at implementere uden indfødt support.

Den indeholder Mobike (mobilitet og multi-homing-protokol), hvilket gør den pålidelig under skiftende netværk. Det gør IKEV2 særlig velegnet til mobiltelefoner, hvor det er almindeligt at skifte mellem netværk, mens du er på farten.

Af forskellige grunde er IKEV2 standard VPN -protokollen i alle hurtigstvpn -apps. Du kan dog vælge din foretrukne protokol når som helst fra indstillinger. FASTESTVPN har PPTP, L2TP/IPSEC, IKEV2 og OpenVPN UDP og TCP.

IKEV2 bruger UDP -port 500 til at kommunikere. Porte er virtuelle gateways, som alle indgående og udgående trafikbrug. Din internetudbyder kan blokere trafik fra denne port for at blokere VPN -trafik. Det er en situation, hvor OpenVPN vil vise sig at arbejde. OpenVPN kan fungere over port 443, som er den port, der bruges af HTTPS -webtrafik.

Er IKEV2 sikker?

For det meste betragtes IKEV2 som sikker. Den bruger stærke chiffer til kryptering og bruger Diffe-Hellman-algoritmen til sikker nøgleudveksling. Det understøtter også Perfect Forward Secrecy (PFA), hvilket er vigtigt for langsigtet databeskyttelse. PFA giver klienten og VPN -serveren mulighed for at forhandle nye nøgler til hver session. Hvilket betyder, at hvis nøglerne på en eller anden måde blev kompromitteret, kan de ikke bruges til at dekryptere andre data end fra sessionen, de hører til.

Der har været bekymring for, om IKEV2 lever op til sit omdømme, efter at lækkede dokumenter viste, at NSA havde knækket det. Teknologier som SSL/TLS-kryptering forhindrer tredjepartsintervention. Lovgivere har hævdet, at regeringen skal have tilladelse til at aflytte og dekryptere krypteret trafik.

Så der er ingen tvivl om, at et efterretningsindsamlingsbureau som NSA ikke har brugt sine betydelige ressourcer til at finde sårbarheder i teknologier, der giver dem mulighed for at overvåge digital kommunikation.

Sidste ord

Som en hurtigstvpn -bruger har du friheden til at bruge VPN -protokollen efter eget valg. Hver VPN -protokol leverer en vis funktionalitet, der kan vise sig at være nyttig. For eksempel er PPTP den hurtigste, men det anbefales ikke på grund af flere svagheder. Imidlertid har IKEV2 vist sig som en pålidelig VPN-protokol, der også har open source-implementeringer såsom Strongswan.