Er avast sikker at bruge i 2023

Contents

Med offentliggørelsen af ​​Vice Motherboard -artiklen og i lyset af enstemmig offentlig afvisning, lukkede Avast endelig jumpshot helt i februar 2020. Men for SafetyDetectives og mange andre i cybersikkerhedsverdenen var det for lidt, for sent. 7 år med hemmeligt at drage fordel af brugerdata gør dette til en af ​​de største etiske krænkelser i antivirus -softwarehistorie.

Avast Scandal: Hvorfor stoppede vi med at anbefale Avast & Avg

Avast og AVG udgør ikke længere en trussel mod brugernes privatliv, hvilket betyder, at begge produkter er 100% sikre at bruge. Siden lukningen af ​​sit data-aggregerende dattersel, Jumpshot, har Avast gennemgået betydelige ændringer for at sikre, at brugernes privatliv ikke er kompromitteret. Virksomheden har optjent certificeringer fra databeskyttelsesrådgivere som Trustarc og arbejder tæt sammen med andre privatlivets eksperter, så du kan stole på AVAST og AVG for ansvarligt at administrere dine data.

Vores læsere har messet os og spurgt, hvorfor vi stadig rangerer Avast og AVG på vores hjemmeside, på trods af at de bliver fanget i en seriøs skandale. Nå, efter en masse overvejelse og frem og tilbage mellem afdelinger, har vi besluttet at endelig fjerne dem fra alle vores lister.

Hvorfor? Fordi Avast – som også ejer AVG – er blevet fanget i en ildstorm af kontroverser i de sidste flere måneder vedrørende alvorlige beskyldninger om uetisk forretningspraksis.

Avast Online Security Browser Extension blev slettet fra Mozilla, Chrome og Opera Market Places i december 2019 efter påstande om, at det indsamlede en mistænksom mængde brugerdata – ikke kun ethvert websted, der blev besøgt, men også brugerplacering, søgningshistorie, alder, køn, Identiteter på sociale medier og endda personlige forsendelsesoplysninger. Tre måneder senere lukkede Avast et datterselskab, Jumpshot, i kølvandet på efterforskningsrapporter, der dokumenterer salg af personlige data fra omkring 100 millioner brugere, alle opnået gennem forkert brugerovervågning.

SafetyDetectives -teamet har omhyggeligt overvejet vores beslutning om at skrubbe Avast fra vores websted i løbet af de næste flere uger. I slutningen af ​​dagen har ethvert selskab, der står over for så alvorlige påstande, mistet vores tro og kan ikke modtage vores godkendelsessegl.

Her er, hvor avast angiveligt spionerede sine brugere i de sidste 7 år

Wladimir Palant – grundlæggeren af ​​AdBlock Plus – var den første person, der lyder alarmen om Avasts rovdyrpraksis. I oktober 2019 offentliggjorde han de kriminelle oplysninger til sin blog med en detaljeret forklaring af, hvordan han hævder, at Avast var i stand til at “transmittere data, der tillader at rekonstruere hele din webbrowsing -historie og meget af din browsingadfærd.”

I det væsentlige optog Avast og AVGs online sikkerhedsudvidelser deres brugere hvert klik – dokumenterede hvilke websteder, der blev besøgt, hvornår og hvorfra hvor. Mens Avast hævdede, at dataindsamling var en nødvendig del af online -sikkerhedsplugin, syntes browserudvidelser fra konkurrerende mærker at fungere fint uden at indsamle og bevare en så stor mængde personlige oplysninger.

Så kom afsløringen om, at disse data blev solgt til store erhvervskunder som Home Depot, Google og Pepsi, gennem et avast -datterselskab kaldet Jumpshot.

Avast datterselskab solgte brugerdata for millioner af dollars i fortjeneste

I 2013 erhvervede Avast Jumpshot, et firma, der samlede “anonyme” brugerdata og solgte disse data til online virksomheder. Jumpshots offentlige information var meget vag, men de hævdede at have opnået “Clickstream -data fra 100 millioner online -shoppere og 40 millioner appbrugere”. Kilden til JumpShots brugerdata var spyware indlejret i Avast og AVGs online sikkerhedsbrowserudvidelser. Palant var en drivende kraft bag denne åbenbaring, men neglen i Jumpshot’s Coffin var denne artikel af Vice Motherboard, der blev offentliggjort i begyndelsen af ​​2020. Det viser de virksomheder, der købte data fra jumpshot sammen med whistleblower -vidnesbyrd og lækkede interne dokumenter fra Avast og Jumpshot. Jumpshot hævdede, at ingen “personlig identificerende information” var inkluderet i de data, de solgte, men mange eksperter var ikke overbevist.

Ifølge undersøgelsen indeholdt Jumpshots data hvert klik udført af Avast Online Security -brugere sammen med tidsstempler (nøjagtigt til millisekund), land, by og postnummeroplysninger fra brugernes IP -adresser. Algoritmen, der var designet til at censurere specifikke data som e -mail -adresser og sociale medieprofiler, blev udsat af Palant for at være alvorligt funktionsfejl – hele forsendelsesoplysninger fra mail -transportører, inklusive navne og hjemmeadresser, blev inkluderet i datapakker, der blev solgt af jumpshot.

Amerikanske senatorer og efterforskningsjournalister holdt Avast ansvarlige

Oregon senator Ron Wyden, en velkendt talsmand for cybersikkerhed, netneutralitet og digitalt privatliv, kaldte Avast offentligt ud i december 2019, hvor han sagde på Twitter, ”Amerikanere forventer cybersecurity og privatlivssoftware for at beskytte deres data, ikke sælge dem til marketingfolk. Jeg ser på denne urolige rapport om Avast og dens manglende beskyttelse af forbrugernes data.”

Derefter, efter at have været fjernet fra Chrome, Mozilla og Opera Web Stores, havde Avast muligheden for at opgive deres privatlivets fred og begynde at fungere som et respektabelt cybersikkerhedsfirma. De ændrede privatlivsindstillingerne for online -sikkerhedsbrowserudvidelsen, som blev returneret til webbutikker i slutningen af ​​december. Som vice-bundkortets eksponering afslørede, flyttede de simpelthen deres dataindsamling til den vigtigste antivirus-suite, der indlejrede et dataindsamling “opt-in” spørgsmål under installationsprocessen.

Med offentliggørelsen af ​​Vice Motherboard -artiklen og i lyset af enstemmig offentlig afvisning, lukkede Avast endelig jumpshot helt i februar 2020. Men for SafetyDetectives og mange andre i cybersikkerhedsverdenen var det for lidt, for sent. 7 år med hemmeligt at drage fordel af brugerdata gør dette til en af ​​de største etiske krænkelser i antivirus -softwarehistorie.

Hvorfor etiske overtrædelser fra antivirusfirmaer er især alvorlige

Antivirus -software er nogle af de mest invasive software omkring. Vi giver vores antivirus -software en hidtil uset mængde adgang til vores system – følsomme filer, browserhistorie, økonomiske oplysninger og personlige netværk er alle synlige for vores antivirus. Vi underskriver privatlivspolitikker og brugeraftaler med antagelsen om, at der ikke er vildledende sprog begravet i al den legalese. Men ved at krænke deres kundes privatliv på denne måde har Avast korroderet forholdet mellem brugere og antivirusprodukter rundt om i verden. Der er nok trusler fra hackere og invasive regeringer til at bekymre sig om – antivirusudbydere bør ikke være en anden trussel mod brugersikkerhed.

Jumpshot er officielt lukket, og Avast Online Security er tilbage på Chrome og Mozilla Web Stores, med strammere privatlivsbeskyttelse. Men faktum er fortsat, at Avast uetisk drager fordel af deres brugers data i 7 år, og det eneste, der stoppede dem, var Citizen Reportage of Wladimir Palant og de efterforskende journalister på vicebundskærm. Efter vores mening, hvis uafhængige fagfolk ikke nøje havde dokumenteret disse alvorlige overtrædelser og underrettet offentligheden, ville Avast stadig køre denne fidus. Det kan endda diskuteres, at Avast kun virkelig overvejede at ændre deres praksis, efter at en amerikansk senator trådte op for at konfrontere dem.

Brugerfeedback inspirerede os til at fjerne avast fra SafetyDetectives

Her hos SafetyDetectives har vi haft andre problemer med Avast gennem årene – efter en negativ anmeldelse trak de faktisk deres reklame fra vores websted. Vi har stadig altid bestræbt os på at bringe dig de bedste cybersikkerhedsprodukter på internettet, uanset vores forretningsforhold til de virksomheder, der holder vores websted rentable. Derfor fortsatte vi med at inkludere AVAST og AVG på vores lister – vi holdt dem endda som vores nummer 1 -valg til det bedste antivirus til mobile enheder:

Hvorfor etiske overtrædelser fra antivirusfirmaer er især alvorlige

Midt i sådanne skinnende overtrædelser af brugernes privatliv, som har sket i løbet af de sidste 7 år, kan vi ikke længere fortsætte med at fremme Avast eller nogen af ​​deres datterselskaber (som AVG) på vores side.

Vi har overvejet et skridt som dette i lang tid. Selvom en masse top gennemgangswebsteder fortsætter. Den ultimative motivation for os var al den feedback, vi modtog fra vores læsere med beskeder som denne: “Efter de data, der sælger hændelse fra Avast, bør denne software ikke få nogen positiv gennemgang eller anbefaling.”

Overtrædelser af privatlivets fred er en bekymring for alle, der tror på grundlæggende menneskerettigheder. Derfor tror vi, at alle drager fordel af en pålidelig antivirus -software, der beskytter mod potentielle trusler.

Det er ikke altid den lette eller populære ting at gøre, men at stå op for enorme virksomheder, når de krænker vores rettigheder, er vigtig. SafetyDetective blev grundlagt med det formål at give folk over hele kloden værktøjerne til at holde deres data sikre i den digitale tidsalder – sikkert mod hackere, uetiske regeringer og endda rovdyrfirmaer som Avast, der har vist verden, hvor lidt de interesserer sig for deres Brugere.

Avast har måske gået tilbage til flere online butikker, og selvom dets enorme klientel kan se bort fra sine etiske overtrædelser, forbliver vores SafetyDetectives -teamet urokkeligt i vores holdning.

Så hvis du undrer dig over, hvorfor der ikke er nævnt Avast eller AVG på vores hjemmeside, er det derfor.

Hvis du har brug for et antivirus, der ikke stjæler dine data og sælger dem til Pepsi, leverede jeg nogle anbefalinger nedenfor. Du kan også tjekke vores liste over den øverste antivirus -software fra 2023.

Bedste avast -alternativer i 2023

Hurtig resume af de bedste avast -alternativer i 2023:

 • �� 1. Norton – Bedste antivirus på markedet i 2023.
 • �� 2. Bitdefender-Bedste lette og funktionsrige avast-alternativ.
 • �� 3. Intego – Bedste avast -alternativ til Mac -brugere.

��1. Norton – Bedste antivirus på markedet i 2023

Norton er den bedste antivirus på markedet i 2023. Det inkluderer en kraftfuld malware -detektionsmotor, der optrådte perfekt i mine test, og den leveres med en fremragende række yderligere funktioner, herunder:

Alle disse funktioner fungerede godt i mine tests, men jeg kan især godt lide Nortons firewall. Det inkluderer fremragende beskyttelse, at den indbyggede firewall på Windows mangler, såsom evnen til at skjule åbne porte fra angribere og til at identificere og blokere man-in-the-middle angreb. Jeg testede Nortons firewall ved at køre adskillige simulerede udnyttelsesangreb mod min Windows 11 -computer, og det opdagede og blokerede hvert angreb – inklusive angreb om, at standard firewall -beskyttelsen i Windows Defender tilladt igennem.

Jeg er også virkelig imponeret over Nortons mørke webovervågning. De fleste mørke webovervågningsværktøjer gør lidt mere end at kontrollere for dine oplysninger om offentligt tilgængelige databaser, men Norton ansætter liveagenter, der infiltrerer det mørke web til at se efter dine personlige oplysninger. Min eneste klage over Nortons mørke webovervågning er, at den kun er tilgængelig for brugere i USA, UK, Australien, New Zealand og nogle europæiske lande.

Også, hvis du er i USA, tilbyder Norton Lifelock Planer, der kan overvåge og beskytte dig mod datatyveri. Disse planer starter fra € 93.73 / år og kommer med kreditovervågning, op til 500 GB skyopbevaring, op til $ 1 mio.

For både os og ikke-amerikanske brugere tilbyder Norton flere andre internetsikkerhedspakker, der starter ved € 18.74 / år. Norton 360 Deluxe Tilbyder den bedste værdi for pengene, da det kan beskytte op til 5 enheder og inkluderer hver Norton -funktion (undtagen dem, der er inkluderet i Lifelock -planerne). Du kan prøve Nortons planer med en generøs 60-dages pengene-tilbage-garanti.

��2. Bitdefender-Bedste lette og funktionsrige avast-alternativ

Bitdefender har perfekte malware-detektionshastigheder og er en af ​​de mest funktionsrige antivirus på markedet. Det er ligetil at bruge, det fangede alle malware-prøver under alle vores stress-tests, og fordi dens motor fungerer i skyen, forårsager det ikke noget systemafmatning under systemscanninger.

Bitdefenders brede vifte af funktioner inkluderer:

Hvis du har været et offer for datatyveri, vil du sætte pris på Bitdefenders sikre webbrowser. Det aktiverer Bitdefenders VPN og holder dine data private ved at stoppe nøgleordsporere og hackere fra at se din skærm. Den sikre webbrowser fungerede godt i mine test – jeg kunne ikke fange nogen skærmbilleder, mens jeg brugte den, og jeg kunne bruge et virtuelt tastatur, som Keyloggers ikke kan spore for at indtaste personlige oplysninger. Min eneste klage er, at websider indlæste lidt langsommere, så jeg vil kun anbefale at bruge den sikre webbrowser, hvis du ser følsomme sider eller indtaster personlige oplysninger.

Jeg kan også godt lide Bitdefenders adgangskodeadministrator, som bruger 256-bit AES-kryptering til at gemme dine adgangskoder i et super sikkert hvælving, som hackere ikke kan infiltrere. Det har nogle gode funktioner, såsom en adgangskodegenerator, der automatisk kan oprette stærke adgangskoder og en adgangskode til auto-fylder, der automatisk logger dig på dine gemte konti. Mens Bitdefenders adgangskodeadministrator er en af ​​de bedre antivirusbundede adgangskodestyrere, er det dog stadig ikke så godt som et selvstændigt produkt som 1Password, der giver mulighed for deling af adgangskode og tilpassede adgangskodehvelv.

Bitdefender leveres med flere forskellige planer, der starter fra € 14.05 / år og er alle tilgængelige på en 30-dages pengene-tilbage-garanti. Jeg kan virkelig godt lide Bitdefender Total sikkerhed, hvilket er billigere end de fleste konkurrenter og inkluderer enhver bitdefender -funktion og kan dække op til 5 enheder. Den eneste ulempe er, at den pålægger en 200 MB -datahætter på Bitdefender’s VPN, men du kan opgradere til Bitdefender Premium sikkerhed For at fjerne denne grænse.

��3. Intego – Bedste avast -alternativ til Mac -brugere

Intego er den bedste antivirus til makos. Dens malware -scanner har fremragende detektionshastigheder og kan hurtigt scanne din computer, eksterne drev og iOS -enheder for eventuelle trusler. Jeg kan godt lide, hvordan det bruger et cache -system, så hvis du har brug for at scanne din enhed en anden eller tredje gang, kan du gøre det super hurtigt.

Intego leveres med nogle fremragende sikkerhedsfunktioner, som inkluderer:

Desværre mangler Intego nogen værktøjer til direkte at beskytte dig mod datatyveri, men det inkluderer nogle værktøjer til at reducere chancerne for, at det sker. F.eks. Intego kan også opdage, om du er på et hjem eller et offentligt netværk og justere dens beskyttelse i overensstemmelse hermed, hvilket forhindrer cyberkriminelle i at opfange og stjæle dine data på steder som kaffebarer.

Selvom det kun er tilgængeligt på et separat abonnement, tilbyder Intego også en god VPN. Det deler de samme servere som privat internetadgang (PIA), en af ​​de bedste VPN’er i 2023, og kører virkelig hurtigt. Mens jeg var forbundet til Integos VPN, bemærkede jeg næppe en forskel i mine internethastigheder. VPN leveres også med flere avancerede funktioner, såsom splitunneling, som giver dig mulighed for at vælge, hvilke applikationer der løber gennem VPN, og som ikke gør. Med andre ord kan du nemt beskytte følsomme data mod datatyveri, mens du ikke behøver at stole på Integos VPN for alle dine online aktiviteter.

Intego leveres med et par planer, der starter fra € 1.57 / måned, men jeg kan virkelig godt lide Mac Premium Bundle X9. Det inkluderer enhver Intego -funktion (undtagen VPN) og tilbyder dækning på 1, 3 eller 5 Mac’er – hvilket er ideelt, hvis du vil dække flere maskiner i din husstand. Du kan prøve Intego med en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Er avast sikker at bruge i 2023?

Avast -løsninger har et ret godt omdømme, men en håndfuld hændelser sætter spørgsmålstegn ved deres sikkerhed. Læs videre for at lære, om Avast kan stole på.

Avast -løsninger har et ret godt omdømme, men en håndfuld hændelser sætter spørgsmålstegn ved deres sikkerhed i tvivl. Læs videre for at lære, om Avast kan stole på

Kaspersky Team

 • 7. december 2022
 • Nu en del af det multinationale firma Gen Digital, har Avast ry for at gøre effektive sikkerhedsløsninger til at bekæmpe vira og andre trusler. Men hvor sikre og pålidelige er de? I dette indlæg undersøger vi, hvorfor nogle brugere er mistænkelige over for Avast, og om du stadig kan stole på denne udviklers produkter.

  Er avast sikker?

  Avast -løsninger er populære blandt millioner af brugere over hele verden. Uafhængige eksperter vurderer dem også meget: I SE Labs -testen for 2. kvartal 2022 opdagede Avast -software 98% af truslerne – kun lidt værre end både Kaspersky og McAfee, som delte toppladsen (100% af truslerne). Når det er sagt, har Avast gennem årene haft sin rimelige andel af ubehagelige hændelser, der får mange brugere og eksperter til at stille spørgsmålstegn ved Hvor sikre deres produkter virkelig er.

  Avast sikkerhedsspørgsmål

  Avast har svigtet sine brugere mange gange. I 2017, mere end to millioner Folk downloadede en malware-inficeret version af CCleaner-en af ​​virksomhedens løsninger.

  Endnu mere uheldigt for Avast var 2019. Det år rapporterede virksomheden, at dets interne netværk var blevet kompromitteret af indtrængende, hvis mål sandsynligvis fik adgang til det selvsamme ccleaner. Men virksomhedens problemer i 2019 sluttede ikke der. Kort tid senere afslørede uafhængige eksperter, at Avast Browser Extensions indsamler brugernes data uden deres viden – langt mere end nødvendigt for beskyttelse.

  Og i begyndelsen af ​​2020 blev det rapporteret, at Avast delte brugernes data med sit datterselskab, Jumpshot, som derefter solgte det til store virksomheder.

  For at arbejde effektivt har antivirus -software brug for fuld adgang til den givne enhed og dets operativsystem (ellers kan den ikke registrere og neutralisere vira og andre trusler). Det skal også være i konstant kontakt med serverne for at holde databaserne opdateret. Når man vælger en antivirus, er det så vigtigt at være opmærksom på sit omdømme.

  Når Avast er installeret, har adgang til enorme mængder brugerdata. Og selvom der hidtil ikke er noget bevis for skrupelløs opførsel fra virksomhedens side eller usikkerhed i dets produkter, kan mere end et par hændelser gennem årene få brugerne til at undre sig over, om avast -løsninger kan stole på.

  Ondsindet kode i ccleaner

  I juli 2017 købte Avast det britiske selskab Piriform, udvikler af ovennævnte CCleaner-en populær pc-optimerings- og vedligeholdelsesløsning med i alt to milliarder downloads (fra 2016).

  Kort efter, den 15. og 24. august, blev der frigivet nye versioner af produktet: CCleaner 5.33.6162 og CCleaner Cloud 1.7.0.3191. Og allerede i september fandt Cisco Talos og Morphisec -eksperter ondsindet kode i installatørerne af denne software. De inficerede løsninger blev underskrevet med gyldige digitale certifikater og vært direkte på den officielle CCleaner -server.

  Yderligere undersøgelse viste, at angrebet var sofistikeret og bestående af mindst tre faser. I fase 1 blev den inficerede ccleaner downloadet af mere end to millioner brugere. Dernæst valgte et script, der kører på kommando-og-kontrol-serveren, valgte enheder med domænenavne, der foreslog, at deres ejere arbejde for store it-virksomheder. På denne måde blev 40 computere i fase to valgt. Fra disse 40 enheder valgte cyberkriminelle (sandsynligvis manuelt denne gang) de fire mål af mest interesse for dem.

  Fase tre: På disse fire enheder installerede de derefter en modificeret version af Shadowpad. Denne malware gav skjult angribere fjernbetjening over deres ofres enheder. Eksperter foreslog senere, at den kinesiske gruppe Axiom (alias APT17) stod bag angrebet.

  Det, der er vigtigt at nævne, er, at de første spor af cyberkriminel aktivitet på Piriforms servere går tilbage til april 2017, tre måneder før den blev erhvervet af Avast. Efter at angrebet blev opdaget, frigav Avast straks en opdatering til værktøjet, tilbagekaldte den ondsindede versions certifikat og kontaktede alle, der er berørt af fase to af angrebet.

  Angreb gennem en forsømt VPN

  I maj 2019 infiltrerede ukendte kriminelle Avasts interne netværk ved hjælp af en midlertidig VPN-profil, der ikke havde to-faktor-godkendelse. Fire måneder senere opdagede Avasts eksperter mistænksom aktivitet i virksomhedsnetværket og lød alarmen.

  Virksomheden kontaktede straks retshåndhævelse og lancerede en undersøgelse. Det blev afsløret, at de cyberkriminelle havde forsøgt at oprette forbindelse til virksomhedens netværk gennem en VPN ved hjælp af (formodentlig stjålne) legitimationsoplysninger for forskellige brugere. Den kompromitterede konto, der til sidst leverede adgang til netværket, manglede domæneadministratorrettigheder, men de indtrængende var i stand til at hæve deres rettigheder til dette niveau.

  På bagsiden af ​​efterforskningen pegede Avast fingeren mod Ccleaner som det sandsynlige mål – som det havde været to år tidligere. Og det viste sig, at det gentagne angreb var blevet muliggjort af den midlertidige VPN -profil, der var “efterladt aktiv ved en fejltagelse”.

  Avast suspenderede frigivelsen af ​​CCleaner -opdateringer efter påvisning af angrebet. Lidt mindre end en måned senere frigav virksomheden en “ren” opdatering af den løsning, der blev underskrevet med et nyt certifikat, og tilbagekaldte certifikatet, der blev brugt til underskrivelse af tidligere versioner. Avast hævder, at der ikke blev forårsaget nogen skade for brugerne som et resultat af hændelsen.

  Alt for nysgerrige udvidelser

  Desværre har Avast lidt nogle ubehagelige hændelser i relation ikke kun til sikkerhed, men også til brugerdata -privatlivets fred. I 2019 hævdede cybersikkerhedsekspert Vladimir Palant, at Avast Online Security, Avast SafePrice samt AVG Online Security og AVG SafePrice Extensions (foretaget af en anden tjekkisk antivirusudvikler, der er købt af Avast flere år tidligere) indsamler og frem til selskabets serverevolumener af data om brugernes online aktivitet, der tydeligt var langt ud over det, der er nødvendigt.

  De oplysninger, der blev indsamlet af virksomheden, var tilstrækkelige til at bestemme, hvilke websteder brugere besøgte, og hvad de søgte efter online. Palant rapporterede også, at disse data kunne bruges til at etablere, hvor meget tid brugerne har brugt på at se et websted, hvad de klikkede på, og da de skiftede til et andet browservindue.

  Palants åbenbaring provokerede meget offentligt skrig, hvilket førte til, at avastudvidelser blev fjernet fra Chrome, Opera og Firefox Official Stores som et resultat. Efter at virksomheden begyndte at advare brugerne om dens høst af data og reducerede mængden af ​​information, den indsamlede, fik Avast -udvidelser imidlertid tilladt tilbage i butikkerne.

  Salg af brugerdata

  I begyndelsen af ​​2020 befandt Avast sig i hjertet af en anden skandale relateret til brugerdata -privatlivets fred. Denne gang en fælles undersøgelse af PCMAG og Bundkort Baseret på dokumenter lækket online beskyldt Avast for at høste brugernes browserhistorie og sælge den til store virksomheder gennem sit datterselskabs jumpshot.

  “Brugerdossierne” set af PC Mag og Bundkort inkluderet:

  • Google Search History;
  • Google Maps Search History (placeringer, GPS -koordinater);
  • YouTube -videoer;
  • Besøg på pornoside.

  Også datoen og tidspunktet for brugernes besøg på websteder som YouPorn og Pornhub kunne bestemmes ved hjælp af de indsamlede data, og i nogle tilfælde overvågede endda søgeseynord og videoer.

  PC Mag bemærkede, at de indsamlede data hverken indeholdt navne, e-mails eller IP-adresser. Imidlertid blev hver bruger tildelt et ID, der blev tilbageholdt, indtil Avast blev fjernet fra deres enhed. Bevæbnet med dette ID og de data, der blev solgt af jumpshot, kunne store virksomheder som Amazon let de-anonymisere brugere.

  Skandalen udtørrede 9% rabat på Avasts aktiekurs. Til sin kredit accepterede virksomheden, at det var forkert og annoncerede lukningen af ​​jumpshot.

  Hvad er avast premium antivirus?

  Avast Premium Antivirus er en cybersikkerhedsløsning udviklet af Avast, der har hovedkontor i Prag, Den Tjekkiske Republik. Som navnet antyder, tilbyder Avast Premium Antivirus brugere såvel som all-round sikkerhed. Avast Premium Antivirus er designet til at fjerne malware, forsvare mod ransomware og blokere hackingforsøg på Windows, Mac, Android og iOS -enheder.

  Om avast

  Avast blev grundlagt i 1988 i Tjekkoslovakiet af Pavel Baudiš og Eduard Kučera. I løbet af sin 30-årige plus historie er den vokset til en af ​​de største spillere på antivirusmarkedet. Avast Solutions modtager regelmæssigt priser fra uafhængige brancheekspertvirksomheder.

  Avast med et øjeblik:

  Industri Informationsteknologi, antivirus -software
  Grundlagt Prag, Tjekkoslovakiet, 1988
  Grundlæggere Eduard Kučera
  Pavel Baudiš
  Bemærkelsesværdige produkter Avast gratis antivirus
  Avast Premium Antivirus
  Avast Ultimate
  Historiske begivenheder 1991 – Virksomheden er omdannet fra et kooperativ til et partnerskab
  2010 – awil omdøbes til Avast
  2016 – Avast erhverver AVG
  2017 – Avast erhverver Piriform (udvikler af CCleaner)
  2018 – Avast flyder på London Stock Exchange
  2022 – Avast fusionerer med nortonlifelock

  Kan avast have tillid til?

  Avast -produkter holdes generelt i høj agtelse: de klarer sig godt i uafhængige tests og neutraliserer effektivt trusler. Desværre har en række ubehagelige hændelser imidlertid efterladt et spørgsmålstegn, der hænger over virksomheden. Nogle eksperter er endda gået så langt som at stoppe med at anbefale det.

  På sin side har Avast oplyst, at alle de ovennævnte problemer er løst. I øjeblikket er der ingen oplysninger om nogen sikkerhedsrisiko forbundet med brug af dets produkter.

  Men hvis du ikke er helt klar til at tage et sprang af tro, kan du altid vælge et alternativ af høj kvalitet-for eksempel fra Kaspersky, et firma med dyb forståelse af det nuværende cybersikkerhedslandskab.

  Vælg sikkerhedssoftware, du kan Sandelig tillid

  Kaspersky har altid forkæmpet cybersikkerhed uden grænser. Vores produkter opdager og neutraliserer trusler om enhver oprindelse. Kaspersky -eksperter overvåger kontinuerligt sikkerhedslandskabet, finder og undersøger nye trusler og deler deres fund med både klienter og konkurrenter.

  Vi indsamler ikke brugerdata ud over, hvad der er nødvendigt for beskyttelse. Som en del af vores globale gennemsigtighedsinitiativ har Kaspersky åbnet et netværk af gennemsigtighedscentre for at give partnere og klienter information om, hvordan vi håndterer brugerdata. Centrene tillader også vores partnere og klienter at verificere, at Kaspersky -løsninger ikke indeholder nogen skjult eller ondsindet funktionalitet.

  Kaspersky -produkter indtager regelmæssigt førstepladsen i uafhængige tests. Mere end 400 millioner brugere og tælling placerer deres tillid til os, og adskillige uafhængige revisioner fortsætter med at bevise effektiviteten af ​​vores løsninger mod alle slags trusler.

  Avast kundeservice

  Avast kundeservice er rangeret #886 ud af det 1022 Virksomheder, der har et CustomerServicesCoreboard.com -vurdering med en samlet score på 21.41 ud af en mulig 200 baseret på 496 ratings. Denne score satser avast kundeservice og kundesupport som forfærdelig .

  Negative kommentarer

  491 negative kommentarer ud af 496 samlede kommentarer er 98.99%.

  Positive kommentarer

  5 positive kommentarer ud af 496 samlede kommentarer er 1.01%.

  Udstedelsesopløsning

  Rækkevidde

  Aflysning

  Venlighed

  Produkt viden

  Avast

  • 21.41 samlet bedømmelse
   (ud af 200 mulige)
  • 491 negative kommentarer (98.99%)
  • 5 positive kommentarer (1.01%)
  • 0 Medarbejderkommentarer
  • Attributvurderinger
   (ud af 10 mulige)
  • 1.3 Udstedelsesopløsning
  • 2.3 Rækkevidde
  • 1.2 Aflysning
  • 3.0 Venlighed
  • 2.4 Produkt viden

  Visning af avast kundeserviceklager 1 – 25 ud af 491

  Sep

  Indsendt af Jackthelad

  9/17/23 23:40 PM

  Link til nulstilling af adgangskode blev aldrig modtaget, selvom jeg er et premium -medlem.Deres responstider er patetiske. Venter stadig efter 3 dage. Har annulleret mit kort, så de kan blive fyldt, der vil ikke være nogen tilbagevenden til dem. 30 års erfaring, forventer mere professionalisme og lydhørhed. Vil ikke fornyes. Jeg ved, hvornår jeg skal skære ned på mine tab, det er klart, at Avast er helvede på at vinde løbet til bunden for at blive den værre kundeoplevelse nogensinde!

  Aug

  Indsendt af Chezchen

  8/16/23 14:34

  Den værste del af den generelt anerkendte rystende kundeservice fra Avast er deres fornærmelse af kundens intelligens. Jeg forsøgte at ændre betalingsmetoden til mit automatisk fornyede abonnement, let udført på 60 sekunder med ethvert andet agentur. Jeg er nu flere timer i uden ende i syne. Jeg opdagede af webstedet, at jeg ikke er i stand til at gøre dette online. Så jeg ringede til dem og fik en række ubrugelige svar fra deres computerstemme. Så jeg prøvede at e-maile og fik en nedladende og åbenlyst templeret e-mail-svar, der bad mig om at gøre det online! For skam.

  Aug

  Indsendt af Geezer

  8/10/23 9:22 AM

  Produktet er godt og teknisk service er fantastisk. Det var ikke i fortiden. Fornyelser og kontooplysninger er forfærdelige. Jeg modtog en meddelelse om, at min konto automatisk ville blive fornyet. Det var det ikke. Jeg var på vent i 25 minutter og ventede på at tale med en rep. Jeg fornyede online for mindre penge end min fornyelse ville koste.

  Jul

  Indsendt af Anonym

  7/10/23 10:17 AM

  Bestilte aldrig softwaren, aldrig autoriserede gentagne gebyrer, svigagtig forretning.

  Jul

  Indsendt af ingen idé

  7/9/23 11:44 AM

  Forfærdelig! Jeg har lige lykkedes mig at stoppe 2 auto -fornyelsesenheder fra at skrue penge fra min ældre handicappede pårørende, deres websted er ubrugelig og beder om en adgangskode, hun aldrig har haft, og da jeg foldede den foreslåede rute, sagde de, at hun ikke havde nogen konto -trods at have sendt hende fornyelse Bekræftelser på denne adresse. Endelig kom jeg igennem til deres støtte via telefon, og for at være retfærdig var damen meget professionel. Vi har aldrig brug for avast, vi bruger Linux -Jeg har mistanke om, at det ikke engang ville køre!

  Jun

  Indsendt af Gmajo

  6/15/23 8:57 am

  Efter at have kontaktet for en refusion, da min computer er blevet brudt i cirka et år, fik jeg at vide, at jeg anmodede om for sent. Selv de kunne se, at der ikke er blevet brugt eller aktiveret tjenester. Meget uhjælpsomt og
  Jeg er bare ude 80 dollars for ingenting.
  Jeg annullerede og fjernede min info fra deres websted. Jeg vil ikke anbefale dem til noget! Meget utilfreds!

  Feb

  Indsendt af Don’t Say Nej

  2/16/23 12:07 PM

  Avast dumpede en annonce til VPN, der dækker min skærm, og X øverst til højre vil ikke slette den. Talte med et menneske, men da jeg spurgte, hvordan man slipper af med annoncen, satte han telefonen ned. Der er ingen muligheder for at undslippe crap, de dumper på peeps, der er uoprettet. F Forfærdeligt undgå. 1

  Jun

  Indsendt af b

  6/4/22 11:22 AM

  Hvilket svigagtigt tøj! Kan ikke stoppe automatiske faktureringer for tjenester, vi ikke ønsker. Ventet næsten 4 måneder på refusion, der blev lovet inden for 7 dage. Kundeservice findes ikke. Hvordan får jeg dem til at gå væk?

  Jun

  Indsendt af Anonym

  6/2/22 8:07 am

  Vi har haft £ 62.99 taget ud af vores konto den 2. juni. Vi har ikke haft avast i årevis. Jeg tror, ​​det samme skete sidste år. Umuligt at kontakte dem. Vi har ingen konto at gå ind på, og 2 telefonnumre, der er vist online, skal ikke oprette forbindelse

  Apr

  Indsendt af Fred

  4/2/22 1:05 am

  Avast udvider abonnementerne automatisk uden samtykke og afgiver uautoriserede kreditkortafgifter. Efter e-mail-klager bekræfter de afslutningen på afskrivningen, men fortsæt med at opkræve alligevel, selv når kreditkortselskabet afviser disse gebyrer. Dette fortsætter siden tre år. Der er helt klart system bag dette, og det gør virksomheden til en svigagtig.

  Feb

  Indsendt af Anonym

  2/19/22 11:19 AM

  Avast er et meget vildledende sted. Billings er inkonsekvente og udføres uden tilladelse. Kundeservice findes ikke. Irriterende pop-ups. Total Scam outfit.

  Sep

  Indsendt af Anonym

  9/22/20 6:38 AM

  Avast i august 2020 opkrævede de til mit kreditkort, de har på fil $ 69,00, som jeg ikke godkendte. Jeg holdt op med at bruge deres service for 4 år siden. De annullerer ikke afgiften.

  Sep

  Indsendt af Anonym

  9/5/20 1:33 AM

  Købt avast driveropdatering, men fordi jeg enten ikke fik verifikationsnummeret eller på en eller anden måde mistede det, har jeg et program, jeg ikke kan bruge. Ellers fungerer virusbeskytteren godt. Dine numre er ikke arbejdsnumre..Hvordan kan jeg nå og få mit verifikationsnummer. Jeg vil ikke købe igen næste år på grund af ikke at kunne nå dig og et program, jeg havde brug for, men kan ikke bruge. irriterende!

  Jun

  Indsendt af Anonym

  6/25/20 11:27 AM

  Vi fornyede vores Avast i begyndelsen af ​​maj – deres program opdaterede automatisk, hvilket fik alle mine Microsoft Office -programmer til at stoppe med at arbejde. Efter vores computerteknologi tilbragte 1/2 om dagen med at løse dette problem, fortæller Avast mig, at vi er uden for deres 30-dages returpolitik. Deres opdatering forekom bekvemt nøjagtigt 1 uge efter 30 dage. Dette er bare en anden måde for dem at svindle folk ud af penge. Jeg har afinstalleret avast fra enhver computer på mit kontor og vil aldrig bruge nogen af ​​deres produkter igen. Sådan en fidus!!

  Sep

  Indsendt af Anonym

  9/6/19 12:23 PM

  Jeg ringer til politiet i dag på grund af et anklagemyndighed for flere svig, som jeg helt sikkert ikke godkender at gøre

  Apr

  Indsendt af Anonym

  4/27/18 7:54 AM

  Værste kompay at håndtere. Kan ikke få nogen på disse numre til at hjælpe med refusion kan ikke få penge tilbage.

  Apr

  Indsendt af Koketito

  4/14/18 17:17

  Jeg anbefaler ikke Avast -programmet. Kundeservice er den værste. Jeg annullerede Avast Cleanup Premium, før 60 -dages retssagen sluttede, og de har opkrævet mig 3 gange; selv om
  De sender mig og e -mail bekræfter, at den automatiske fornyelse var slukket.

  Apr

  Indsendt af [e -mail -beskyttet]

  4/3/18 14:30

  Jeg har brug for nogen til at ringe til mit telefonnummer, jeg købte din adresse, det skruede op min computer, jeg tog den af, så ring til mig, fordi det at komme i kontakt med jer folk er umulig, hvis jeg vidste, at jeg aldrig ville have prøvet det

  Mar

  Indsendt af Patricia

  3/23/18 5:38 AM

  Din kundesupport stinker! Jeg vil tale med nogen, og jeg kan ikke! Jeg blev lovet en refusion, fik 2 e -mails om en refusion og har ikke modtaget den. Jeg begynder at tro, at dette firma er en fusk!

  Mar

  Indsendt af Anonym

  3/8/18 11:41 AM

  Du opkræver mig for en computer, jeg har ikke længere. Hvorfor svarer du ikke på telefonen

  Feb

  Indsendt af Anonym

  27/18 12:17 PM

  Efter salgstjenester er ikke op til mærket eller sagt formidles på anden måde.meget skuffet

  Dec

  Indsendt af RHA36

  12/22/17 6:56 AM

  Efter en avast -opdatering rejste jeg beskeder “du er ikke beskyttet” og “dette er virkelig pinligt..Avast kunne ikke indlæse.”Jeg prøvede at genindlæse, og det ville ikke fungere. Jeg prøvede at genstarte, og det ville ikke fungere. Jeg ringede til 844.340.9251 og fik nogen et eller andet sted, der var helt ubrugelig. Han havde ingen anelse om, hvad jeg talte om, og babblede jibberish om, hvad jeg kunne prøve. Jeg fortalte ham, at han var ubrugelig og hængt op. Hvorfor har du denne form for ikke-understøttende opført? Jeg endte med at google problemet, prøvede derefter “reparation” med en genstart, og det fungerede. Masser af problemer uden god grund.

  Dec

  Indsendt af Anonym

  12/11/17 16:41

  Annulleret service for 3 år siden. Blev debiteret for det sidste år. tilbagebetalt og blev forsikret om, at det blev annulleret. Blev debiteret igen denne uge uden tilladelse.
  “Floor Manager” på kundeservicen ph # siger, at den eneste måde at få mine penge tilbage på er at give ham mulighed for at logge på min computer. Dette er ikke den computer, som jeg havde service på.
  Dette er tyveri. I betragtning af retsforfølgning. Er det værd for mine $ 64.19?

  Okt

  Indsendt af Mtrowan

  10/27/17 9:59 AM

  Du opkrævede mit kreditkort for et produkt, som jeg ikke bestilte. Jeg har prøvet i flere måneder at få mit kort krediteret uden held! Jeg taler med din tekniske afdeling og fortæller, at Billing har ikke et kontakttelefonnummer. Jeg har fået et billetnummer og fortalt, at jeg ville modtage en e -mail. Dette sker hver gang jeg ringer, men jeg har stadig ikke haft nogen kontakt fra Avast. Jeg tror, ​​det er tid til, at nogle retssager træffes med dette skammelige selskab.

  Aug

  Indsendt af Anonym

  8/10/17 14:19

  Mit navn er Jerry Scoggins. Jeg har brugt avast i årevis. Min fornyelse i et år i 49.99 blev betalt for den 22. juli 2017. Så spekulerede jeg på, hvorfor jeg blev tiltalt 64.56 i juni 22.2017. Selvfølgelig forhindrer Avast kunderne i at tale med en agent. Dette vil være min sidste gang ved hjælp af Avast, hvis jeg ikke kan spørge en levende person om min konto. Farvel Avast. Måske antivirus lavet i Amerika, ikke Østeuropa!

  Jun

  Indsendt af Scarp

  6/30/16 3:51 PM

  Avast har været en livredder. Med Avast Total Support har jeg aldrig ventet længere end et minut med at komme igennem til en levende tekniker, hvis modersmål er engelsk, og som har været en sus med at finde ud. Jeg har været nødt til at kalde dem flere gange i løbet af året og aldrig haft nogen oplevelser som beskrevet i disse klager. For nylig begyndte alvorlige problemer, primært faldet forbindelse, derefter manglende evne til at oprette forbindelse igen i timevis, hvilket kunne have været malware eller virusrelateret (men scanninger sagde, at systemet var rent) eller hardwarefejl (computer- eller ISP -modem eller ISP -ingeniørproblemer. Avast Total Support Tech fortalte mig om et øjeblik, at det var en ISP -ingeniørfejl. ISP sagde, at det var computerhardwareproblem. Lenovo -hjælp var ubrugelig; ISP insisterede på, at det ikke var deres problem. Dette gik i 3 dage, med et antal teknologier (ikke avast) forsøg på at finde ud af problemet. I sidste ende tog det Avast Tech, der talte med ISP -ingeniøren for at få problemet løst. Det var ISP Engineering’s fiasko. Fortæl mig ikke, at Avasts teknik ikke er nyttige, eller at Avast er en fidus -operation. Nogle af jer, der klager over, har beskæftiget sig med de falske avastimitationssteder. Du skal lære at fortælle forskellen, før du klager. Den virkelige avast kundeservice er fænomenal, og teknikerne top hak. Det er de bedste penge, jeg nogensinde har brugt på min computer.

  Aug

  Indsendt af Anonym

  8/11/15 13:29

  Jeg talte med Steven fra Costa Rica, han løser alle mine problemer ved, at min computer kører godt, tak Steven.