Don stoler VPN længere

Hvorfor har du brug for en VPN, og hvordan du vælger den rigtige

Selvom det skal fungere, er det vigtigt at vide, at en VPN ikke gør din trafik usynlig. Observatører kan se krypteret trafik, men de bør ikke være i stand til at se indholdet af trafikken. Imidlertid kan den krypterede trafik alene tiltrække uønsket opmærksomhed. Nogle VPN’er inkluderer tilstande, der sigter mod at skjule VPN -trafik som mere almindelig HTTPS -trafik.

Sikkerhedseksperter siger, at du ikke længere har brug for en VPN – her er hvorfor

VPN på bærbar computer

Når du undersøger, hvad du kan gøre for bedre at beskytte dine personlige oplysninger online, vil du se nogle aktierådgivning, såsom Oprettelse af stærkere adgangskoder, ved brug af Multifaktor-godkendelse og holde dine browsere og software opdateret.

Et andet tip, du ofte får: Brug et virtuelt privat netværk eller VPN, service til at skjule din internetaktivitet for nysgerrige øjne, hvad enten disse øjne hører til din internetudbyder (ISP), til statslige agenturer eller til hackere og trackere.

Alligevel den konventionelle visdom, der udtaler vigtigheden af ​​at betale for en af Bedste VPN’er Kan være forældet – medmindre du ved, at du er personligt målrettet af hackere, forfølgere eller regeringsagenter og har brug for at forblive anonym online.

“For de fleste daglige browsing er det ikke nødvendigt.

Her er grunden til, at du muligvis ikke har brug for at investere din tid, kræfter eller penge til at betale for en VPN – og når du bruger en kommerciel VPN, giver stadig mening.

Internet snooping er sværere end det plejede at være

I den ikke alt for fjerne fortid var det relativt let for din internetudbyder (eller din arbejdsgiver, eller faktisk enhver med know-how til at snuppe på offentlige Wi-Fi-netværk) at se detaljerne i din internetbrowsingaktivitet.

Det skyldes, at kun en relativt lille procentdel af webtrafikken var krypteret. Brug af en VPN ville give denne kryptering, give dig mere privatliv og forhindre din internetudbyder i at indsamle data om dine browsingvaner, som det kunne sælge til marketingfolk og annoncører.

Imidlertid er 90% af webforbindelserne i dag krypteret. Dette betyder, at din internetudbyder kun kan få et begrænset kig på detaljerne i din browseradfærd, og kaffe-shop-hacking over offentlig Wi-Fi er blevet en højrisiko, lav belønningsaktivitet.

Det meste af webtrafikken, der forbliver ukrypteret, involverer markedsføring og annoncesporere. Trackers indsamler ofte data, som du måske ikke vil have derude, men at bruge en VPN kan ikke altid beskytte mod det.

“Hvis du er bekymret for folk, der sælger dine data, skal du bekymre dig om Facebook og Google -annoncer,” sagde Chester Wisniewski, hovedforsker med sikkerhedsfirma Sophos. “Intet beløb af VPN hjælper dig med det.”

Hvad med de websteder, du besøger?

Operatører af kommercielle VPN -tjenester påpeger, at selv med krypterede webforbindelser, kan din internetudbyder ofte stadig se, hvilke websteder du besøger, selvom det ikke kan fortælle nøjagtigt, hvad du ser på disse websteder. Det er fordi internetudbyderen kan logge, hvilke websteder din browser ser op på en DNS -server, slags en internet -telefonbog til webbrowsere.

“Du fortæller tredjeparter-inklusive dine internetudbydere, deres partnere og/eller operatørerne af Wi-Fi-netværk, som du er forbundet med-hvilke websteder og apps du bruger,” Expressvpn Næstformand Harold Li sagde.

Ny teknologi kaldet DNS-Over-HTTPS kan dog stoppe det-og du har ikke brug for en VPN for at bruge den. DNS-Over-HTTPS er standard for Mozillas Firefox-browser og Sådan sørger du for, at det er tændt.

Denne funktion kan også aktiveres i krom, kant, modige og relaterede browsere ved at gå til indstillinger> Sikkerhed og privatliv> Brug sikre DNS.

Alligevel er ikke ethvert websted krypteret, Nordvpn Sikkerhedsekspert Daniel Markuson påpegede, hvilket betyder, at du stadig risikerer.

“[Argumentet] mod VPN -tjenester, fordi 99% af websteder er krypteret (selvom de ikke er) svarer til argumentet mod sikkerhedsseler, fordi 99% af dine vejture ikke ender i en ulykke,” sagde Markuson.

Hvem stoler du på mere – din VPN eller din internetudbyder?

Wisniewski sammenlignede at overlade din aktivitet til en kommerciel VPN -udbyder, så du kan undgå ISP -snooping til at “handle den djævel, du kender til den djævel, du ikke gør.”

Som en internetudbyder kan en VPN -udbyder se, hvilke websteder du besøger, medmindre du tænder for krypteret DNS.

Selvom vi måske ikke elsker det faktum, at vores internetudbyder har oplysninger om vores browseradfærd, ved vi generelt mere om internetudbyderens ejerskab og dens praksis end vi gør om kommercielle VPN -tjenester, som er underlagt langt mindre regulering og tilsyn og er ofte baseret i Overseas skatteparadiser. Nogle fremtrædende VPN’er er begyndt at opfordre til større gennemsigtighed inden for branchen.

“Nogle [VPN-udbydere] giver store løfter om privatlivets fred og ikke logging af data (som hvilke websteder du besøger), men det er svære at verificere og nogle gange viser sig at være falske,” sagde Hoffman-Andrews. “Nogle VPN’er beder dig også om at installere deres brugerdefinerede VPN -klient [applikation]. Denne proces kan også installere anden, uønsket software.”

Valget for dig er at afbalancere risikoen for at bruge en lidt kendt VPN-service med belønningen om at få potentielt større privatliv, samt hvor meget af en besvær en bestemt VPN-tjeneste kan være at bruge.

Dette gælder især, når det kommer til VPN’er, der er helt gratis at bruge. Hvis en Gratis VPN Oplader ikke dig, så sælger det muligvis dine personlige oplysninger eller båndbredde. Det er mere sikkert at bruge Gratis lag af betalte VPN -tjenester På trods af deres datagrænser.

Selvfølgelig siger VPN -tjenesteudbydere og mange sikkerhedseksperter, at deres værktøjer er sikre og afgørende for at beskytte privatlivets fred online. Som et eksempel påpegede både ExpressVPNs LI og Nordvpns Markuson, at det er svært for brugeren at fortælle, om en mobilapp på en smartphone eller tablet korrekt krypterer sin internetkommunikation.

“De fleste af os har ikke den mindste anelse om, hvordan mobile apps transporterer vores følsomme data,” sagde Markuson. “Slutbrugeren har ingen måde at afgøre, om deres app følger bedste praksis eller ej. VPN løser det.”

I mellemtiden understregede Mullvad CEO Jan Jonsson privatlivsvinklen for VPNS.

“Hovedargumentet for at bruge en VPN fra Mullvads synspunkt, er privatliv og kontrol over dine data og dig selv,” fortalte Jonsson Tom’s Guide. “Mængden af ​​magt, du giver til Big Tech [virksomheder] . er fantastisk.”

Så hvad (eller hvem) er en VPN god til?

Intet af dette er at sige, at kommercielle VPN’er er forældede, eller at de ikke kan tjene en vigtig funktion for nogle internetbrugere. For den gennemsnitlige person er en potentiel frynsegode evnen til at komme rundt i geofences, der forbyder dig at få adgang til visse websteder, tjenester eller indhold på dit nuværende sted.

For eksempel kan en VPN være god til at oprette forbindelse til Netflix, når du rejser, bruger YouTube i skolen eller omgår regeringens censur i visse lande. Brug af en VPN kan også være nyttigt eller endda påkrævet, når du opretter forbindelse til virksomhedsnetværk eksternt, selvom de fleste store virksomheder vil oprette deres egne VPN -servere.

En VPN kan også tjene som beskyttelse for alle, der har det, Wisniewski kaldte en “bestemt modstander”, der sætter ens fysiske eller digitale sikkerhed i fare.

Journalister, politikere og dissidenter samt berømtheder og dem, der er ofre for misbrug eller forfølgelse, kan drage fordel af at tilsløre deres online trafik.

Sådan beskytter du dig selv uden VPN

De, der er bekymrede for privatlivets fred, men ikke falder i ovenstående kategorier, kan bruge andre værktøjer ud over en forbruger VPN til at beskytte sig selv:

  • BrugTor, En gratis browserprotokol, der “anonymiserer” dine online aktiviteter og gør det vanskeligt at spore dig
  • Aktivér DNS-over-HTTPS I din browser til folie sporingslogfiler
  • Brug din mobile dataforbindelse I stedet for offentlig Wi-Fi ved hjælp af din telefon som et hotspot til andre enheder
  • Opret en privat VPN -server På din high-end eller gaming router eller “flash” en billig router med gratis firmware som DD-WRT eller tomat, så laptops og mobile enheder kan bruge din sikre bredbåndsforbindelse, mens du er ude af huset

“Nogle af de diskuterede spørgsmål kunne også løses uden at stole på en VPN -service,” indrømmede Markuson, men tilføjede, at “kommercielle VPN -tjenester gør det let.”

“Enhver, uden at have nogen teknisk viden, kan tilføje et lag af sikkerhed og privatliv med et enkelt klik,” tilføjede Markuson.

I sidste ende kan VPN’er for den gennemsnitlige forbruger dog være en løsning på et problem, der ikke er meget af et problem længere.

“Hvor meget er det virkelig sikkert, hvor meget er det meste sikkert, og hvor meget skal jeg virkelig være bekymret for?”sagde Wisniewski. “Jeg tror ikke, du har brug for at bekymre dig om dette.”

Få Tom’s Guide Newsletter!

Øjeblikkelig adgang til brud på nyheder, de hotteste anmeldelser, gode tilbud og nyttige tip.

Ved at indsende dine oplysninger accepterer du vilkår og betingelser og privatlivspolitik og er 16 år eller derover.

Emily Long

Emily Long er en Utah-baseret freelance-forfatter, der dækker forbrugerteknologi, privatlivets fred og personlig økonomi for Tom’s Guide. Hun har rapporteret og skrevet i næsten 10 år, og hendes arbejde er vist i Wirecutter, Lifehacker, NBC Better og CN Traveler, blandt andre. Når hun ikke arbejder, kan du finde sin spor kørsel, undervise og øve yoga eller studere til gradskole – alt sammen med kaffe, selvfølgelig.

Hvorfor har du brug for en VPN, og hvordan du vælger den rigtige

En VPN kan beskytte dit privatliv, hvis du bruger det rigtigt. Vi forklarer, hvad VPN’er gør, hvad de ikke gør, og hvordan man får mest muligt ud af en VPN.

Af Max Eddy
Lead Security Analyst
Min erfaring

Siden min start i 2008 har jeg dækket en lang række emner fra rummissioner til faxtjenesteanmeldelser. Hos PCMAG har meget af mit arbejde været fokuseret på sikkerheds- og privatlivstjenester samt et videospil eller to. Jeg skriver også de lejlighedsvise sikkerhedskolonner med fokus på at gøre informationssikkerhed praktisk for normale mennesker. Jeg hjalp med at organisere Ziff Davis Creators Guild Union og fungerer i øjeblikket som sin enhedsstol.

Opdateret 10. maj 2023
https: // www.PCMAG.com/hvordan-til/hvad-er-a-vpn-og-hvid-du-behov-en

Hvad er en VPN?

(Billede: Wright Studio / Shutterstock)

VPN’er er gået fra at være et uklart netværkskoncept til big business. Du har sandsynligvis set annoncerne fra din foretrukne YouTuber, på podcasts og endda under Superbowl med påstande om, hvordan en VPN kan gøre dig anonym eller lade dig få adgang til gratis videostreaming. Lever produkterne op til hypen? Selvom VPN’er kan være nyttige værktøjer til at beskytte dit privatliv, er det vigtigt at forstå, hvordan disse værktøjer fungerer, så du kan beslutte, om de vil hjælpe dig. Vi nedbryder, hvad VPN’er gør, og hvad de Gør det ikke Gør for at hjælpe dig med at forstå, hvorfor du vil have en, og hvordan du vælger den, der er bedst for dig.

Vores bedst bedømte VPN-tjenester

Nordvpn Review

Fremragende
Tjekpris

Surfshark VPN Review

Tjekpris

Proton VPN Review

Tjekpris

TunnelBear VPN -gennemgang

Tjekpris

Privat internetadgang VPN -gennemgang

Tjekpris

Hvad er en VPN?

VPN står for virtuelt privat netværk. Når vi taler om VPN’er, taler vi normalt om, at en kommerciel VPN sælges direkte til forbrugerne til brug i det daglige liv, men ideen om VPN’er har meget bredere anvendelser end det. Virksomheder har længe brugt VPN-teknologi til at lade arbejdstagerne få adgang til digitale ressourcer, uanset hvor de er, længe før Covid-19 lavede arbejde hjemmefra normen.

Når du tænder for en VPN, skaber det en krypteret forbindelse (undertiden kaldet en “tunnel”) mellem din enhed og en fjernserver,. Al din internettrafik dirigeres gennem denne tunnel til serveren, som derefter sender trafikken til det offentlige internet som sædvanligt. Data, der kommer tilbage til din enhed, foretager den samme tur: fra internettet, til VPN -serveren, gennem den krypterede forbindelse og tilbage til din maskine.

Hvordan en VPN fungerer

Husk, at du ikke gør det brug for et andet firma til at oprette en VPN. Der er et par muligheder derude for at konfigurere dine egne, såsom kontur. Dette er ret ligetil, men du bliver enten nødt til at vedligeholde en server eller leje en, hvilket er mindre enkelt. Mens der er nogle bestræbelser på at gøre selvhostede VPN’er mere tilgængelige, er det noget bedst tilbage til Tinkers, der er ivrige efter at få deres hænder (digitalt) beskidte.

Gør VPN’er dig anonym online?

Ved at kryptere din trafik og dirigere den gennem en VPN -server er det sværere, men ikke umuligt for observatører at identificere dig og spore dine bevægelser online. Ingen VPN’er giver total anonymitet, men de kan hjælpe med at forbedre dit privatliv.

For eksempel er din internetudbyder (ISP) sandsynligvis den eneste enhed med den mest indsigt i, hvad du gør online. FTC udsendte en rapport i 2021, der skitserede nøjagtigt, hvor meget din internetudbyder ved, hvad du gør online, og det er meget. Værre, takket være kongressen kan din internetudbyder sælge anonymiserede data om sine kunder. Hvis du ikke kan lide det et firma, er du allerede betaler drager fordel af dine data, eller hvis du er bekymret for, at ISPS hoarding detaljerede oplysninger om dine aktiviteter, vil en VPN hjælpe. Ikke engang din internetudbyder kan se din webtrafik, når du bruger en VPN.

VPN’er gør det også sværere for annoncører og andre at spore dig online. Normalt overføres data fra internettet til din enhed ved hjælp af dens IP -adresse. Når VPN er aktiv, er din sande IP -adresse skjult, og enhver, der ser på dig, kan kun se IP -adressen på VPN -serveren. Ved at skjule din rigtige IP -adresse nægter VPNS Snoops et værktøj, der bruges til at identificere og spore dig online.

På trods af det gør VPNS dig ikke fuldt anonym online. Annoncører har for eksempel adskillige måder at identificere og spore dig, når du bevæger dig over nettet. Trackers og cookies på websteder forsøger at identificere dig unikt og derefter se efter, hvor du vises næste gang.

Websteder og annoncører kan også identificere dig ved at bemærke flere unikke egenskaber, såsom browserversion, skærmstørrelse og så videre. På egen hånd er disse oplysninger ufarlige, men når virksomheder kompilerer nok af disse identifikatorer, danner de en unik signatur – så meget, at processen kaldes browserfingeraftryk.

Det er ikke at nævne det privatliv, vi giver op i bytte for tjenester. Amazon, Google og Meta (tidligere Facebook) er blevet søjler i den moderne internetinfrastruktur og er umulige at undgå fuldstændigt. Selv hvis du slettede alle dine konti og aldrig brugte dem igen, ville de stadig sandsynligvis være i stand til at høste data om dig.

Disse trusler om privatlivets fred kræver andre værktøjer end VPN’er. AD- og trackerblokkere, ligesom dem, der findes i nogle browsere eller som selvstændige værktøjer som EFFs privatlivets grimt, adresserer nogle af disse bekymringer.

Brug af TOR kan beskytte dit privatliv endnu bedre end en VPN, og give dig adgang til det mørke web. I modsætning til en VPN, hopper Tor din trafik gennem flere frivillige serverknudepunkter, hvilket gør det meget sværere at spore. Det administreres også af en nonprofitorganisation og distribueres gratis. Nogle VPN -tjenester vil endda oprette forbindelse til TOR via VPN, hvilket gør dette arkane system lettere at få adgang til. Omkostningerne til din internetforbindelse er imidlertid høje, da brug af TOR vil forringe din forbindelse meget mere end en VPN. Tor er heller ikke perfekt, og det har også masser af svagheder at overveje.

Husk, at retshåndhævelse og statslige agenturer har adgang til mere avancerede og invasive teknikker. Givet nok tid kan en bestemt, velfinansieret modstander normalt få det, det er efter.

Beskytter VPN’er mod malware?

Flere VPN’er siger, at de inkluderer en vis beskyttelse mod ondsindede filer. Nogle gange er dette grundlæggende beskyttelse mod kendte ondsindede websteder og filer. Nogle VPN -tjenester inkluderer også dedikerede antivirusværktøjer, og nogle antivirusfirmaer tilbyder nu VPN’er.

Vi tester typisk ikke malware-detekterende evner for VPN’er, da vi først og fremmest ser VPN’er som en privatlivstjeneste. For at tackle truslen om malware, tror vi, at standalone anti-malware-software-hvad enten det er en, du køber, eller den der leveres med din computer-har et bedre job. Vi mener, at VPN’er skal være så meget opmærksomme på din webtrafik som muligt.

Holder VPN’er dig i sikkerhed online?

En VPN vil skjule indholdet af din webtrafik for nogle observatører og kan gøre det sværere for dig at blive sporet online. Men en VPN kan i bedste fald kun give begrænset beskyttelse mod de trusler, du mest sandsynligt vil støde på på nettet: malware, social ingeniørvindel og phishing -websteder.

Der er bedre måder at tackle disse trusler på. Din browser har indbyggede værktøjer til at detektere phishing-websteder, og det gør de fleste antivirus-apps, så vær opmærksom, når du ser en advarsel. Brug sund fornuft, hvis du ser et mistænkeligt pop-up-vindue eller modtag en usædvanlig e-mail, der beder dig om at tage noget. Mange mennesker genbruger adgangskoder og bruger svage adgangskoder, så få en adgangskodeadministrator til at generere og gemme unikke og komplekse adgangskoder til hvert websted og service, du bruger. Endelig skal du beskytte dine online konti og aktivere multi-faktor-godkendelse, uanset hvor den er tilgængelig.

Hvad er to-faktor godkendelse?

Skjuler VPN’er din torrenting og online aktivitet?

Når en VPN er aktiv, er al din trafik krypteret. Dette betyder, at din internetudbyder ikke kan se de websteder, du besøger, eller de filer, du flytter.

Men mens din internetudbyder måske ikke kan se, at du torrrenter hele løbet af Great British Bake Off, De kan antage, at du bruger en masse båndbredde. Dette alene kan være en overtrædelse af dine vilkår og betingelser. Piratkopieringsindhold kan også være en krænkelse af dine VPN’s vilkår og betingelser, så sørg for at kontrollere omhyggeligt.

Kan VPN’er omgå censur?

Med en VPN er det muligt at oprette forbindelse til en VPN -server i et andet land og gennemse internettet, som om du var fysisk, hvor VPN -serveren er. Dette kan i nogle tilfælde komme omkring lokale indholdsbegrænsninger og andre former for censur. Det er let den ædleste brug af en VPN, og VPN -virksomheder vil ofte spille deres rolle i at beskytte internetfriheden.

Selvom det skal fungere, er det vigtigt at vide, at en VPN ikke gør din trafik usynlig. Observatører kan se krypteret trafik, men de bør ikke være i stand til at se indholdet af trafikken. Imidlertid kan den krypterede trafik alene tiltrække uønsket opmærksomhed. Nogle VPN’er inkluderer tilstande, der sigter mod at skjule VPN -trafik som mere almindelig HTTPS -trafik.

Vi tester ikke VPN’ernes evne til at omgå censur og har alvorlige bekymringer, der støtter en VPN -tjeneste for denne evne, kunne sætte folks liv i fare, hvis vi fik det forkert. Bare det at bruge en VPN kan få dig i lovligt varmt vand afhængigt af hvor du er, så kend risikoen, før du prøver. Husk, intet værktøj kan give total beskyttelse, især mod en velfinansieret og dygtig modstander-en nationalstat, for eksempel.

Kan VPNS forfalde din placering?

Med en VPN kan du oprette forbindelse til en server i et andet land og spoof din placering. En af måderne til at bestemme, hvor en internetforbundet maskine er placeret, er at se på sin IP-adresse. Disse adresser distribueres geografisk og kan undertiden være ganske tæt på din sande placering. Ved at skjule din sande IP -adresse bag IP -adressen på en VPN -server, kan din sande placering blive skjult.

Anbefalet af vores redaktører

Men husk, at websteder og tjenester undertiden har andre midler til at bestemme din placering. Mange steder er også følsomme over for ændringer i forventet adfærd. Hvis din bank ser nogen, der hævder at være, forbinder du fra Letland, kan det kræve, at de foretager nogle yderligere sikkerhedskontrol, før de giver adgang. Det er generelt en god ting, men det kan være skræmmende, når det bruger en VPN og ikke en svindler.

Kan VPNS fjerne blokering af streamingindhold?

Streamingtjenester tilbyder undertiden forskellige indhold til forskellige lande. Indtil for nylig kunne de britiske beboere se Star Trek: Opdagelse På Netflix, mens amerikanske beboere skulle bruge Paramount+. Fra komforten i dit hjem kan du springe over til en langt væk VPN-server, måske for at få adgang til streaming-video, der ikke er tilgængelig i USA.

Ligesom regeringscensur, kender streamingtjenester, at mange mennesker bruger VPN’er til at få adgang til deres indhold og aktivt arbejde for at forhindre det. Så mens du kan bruge en VPN til at streame video online, og vi er sikre på, at de fleste af jer læser dette er, kan det fungere, men det kan også stoppe med at arbejde i morgen.

Kan du stole på en VPN?

Det største problem med VPN’er er ikke et spørgsmål om teknologi, men en af ​​tillid. Fordi al din trafik passerer gennem sine systemer, er et VPN -selskab i samme position som en internetudbyder. Det kunne, hvis det ønskede, se alt hvad du gør online og sælge disse data. Det kunne injicere annoncer på de websteder, du ser. Det kunne holde unødvendige mængder data, det kunne derefter tvinges til at udlevere til retshåndhævelse.

VPN’er er ivrige efter at modtage denne tillid, men det er vanskeligt at bevise, at tillid er vanskelig. Når vi gennemgår en VPN, porer vi over dens privatlivspolitik og sender et spørgeskema for at få en fornemmelse af, hvilken indsats hver virksomhed gør for at beskytte kundernes privatliv. Vi ved, at de kunne lyve for os, men vores mål er at sætte dem på rekord.

Vi vil se VPN’er tage enhver mulig foranstaltning for at beskytte deres kunder, men vi er også nødt til at se gennemsigtighed. Selv når vi ikke er enige i alle deres valg, foretrækker vi virksomheder, der er forud for deres operationer. En VPN skal også udstede en gennemsigtighedsrapport, der skitserer, hvilke anmodninger virksomheden har modtaget fra retshåndhævelse, og hvordan virksomheden reagerede.

Vi kan også godt lide at se tredjepartsrevisioner af VPN-tjenester, der validerer politikker og sikkerheden i virksomhedens infrastruktur. Vi er nødt til at erkende, at revisioner er ufuldkomne værktøjer. Revisioner bestilles af VPN -selskabet, og virksomheden skitserer også omfanget af revisionen. Det er stadig en værdifuld måde at demonstrere en virksomheds forpligtelse til gennemsigtighed.

Har jeg brug for en VPN?

For et par år siden havde VPN’er et bedre defineret sted i dit privatliv og sikkerhedsværktøjskasse. Dengang rejste de fleste trafik via HTTP, undertiden uden nogen kryptering overhovedet. I dag sendes de fleste webtrafik via HTTPS, som krypterer din forbindelse. Ser man på HTTPS -trafik, kan en internetudbyder eller nogen, der spionerer på dit netværk, kun se det højeste niveau af din trafikdestination. Det er som at se PCMAG.com og ikke pcmag.com/max-is-great.

Annoncører er også blevet mere sofistikerede i deres sporingsindsats. Browser -fingeraftryk og andre teknikker betyder, at en VPN’s anonymiserende evner er begrænset noget. Selv en VPNs anerkendte evne til at forfalde placeringer, omgå censur og fjernelse af fjernelse er mindre sikker, da virksomheder og regeringer er blevet stadig mere aggressive til at opdage og blokere VPN -trafik.

Stigningen af ​​sofistikerede sporingsmetoder og HTTP’er citeres ofte som grunde til, at VPN’er ikke er værd at pengene. Men det afhænger af, hvorfor du en VPN. Hvis du af en eller anden grund ønsker, at din trafik ser ud til at komme fra et andet land, vil en VPN gøre det. Hvis du vil gøre det lidt sværere for annoncører og andre at spore dig, når du bevæger dig over nettet, kan en VPN også hjælpe med at gøre det. Og hvis du vil sikre, at din internetudbyder ved så lidt om din online aktivitet som muligt, kan en VPN også hjælpe der.

En VPN vil ikke gøre dig uovervindelig online, men det kan hjælpe med at beskytte dit privatliv. Det er en værdifuld del af din sikkerheds- og privatlivets værktøjskasse, og som ethvert værktøj fungerer en VPN bedst, når du bruger det til det rigtige job.

Ligesom hvad du læser?

Tilmeld dig SecurityWatch Nyhedsbrev til vores top privatliv og sikkerhedshistorier leveret lige til din indbakke.

Dette nyhedsbrev kan indeholde reklame, tilbud eller tilknyttede links. Abonnering på et nyhedsbrev angiver dit samtykke til vores brugsbetingelser og privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbreve.

Tak for tilmelding!

Dit abonnement er blevet bekræftet. Hold øje med din indbakke!