Fjorten øjne lande: hvordan påvirker dette dit privatliv og sikkerhed

Hvis du vil undgå din internetudbyder, der indsamler det, du sender over internettet, skal du bruge en VPN med et oprindelsesland uden for de fjorten øjne.

Hvordan de fem Eyes Alliance brænder Global Surveillance

Lande over hele verden har dannet de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne alliancer for at spionere på deres borgere online. De deler private oplysninger med deres sikkerhedspartnere og hævder at arbejde for det større gode. Her er hvad det betyder for dig, hvis du bor i et af disse lande.

26. juni 2022
Врем чтенирillede: 8 минн.

 • Hvad er de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne alliancer?
  • Hvad er de fem Eyes Alliance?
  • Hvad er Nine Eyes Alliance?
  • Hvad er de fjorten Eyes Alliance?

  Hvad er de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne alliancer?

  De fem øjne (fvey), ni øjne og fjorten øjne alliancer er efterretningsdelingsaftaler mellem specifikke lande. Disse lande forenes med det eneste formål at overvåge og dele aktiviteten hos internetbrugere for at beskytte national sikkerhed.

  Hvad er de fem Eyes Alliance?

  The Five Eyes Alliance, også kendt som Fvey, har det mindste antal medlemmer, men det er den ældste og mest fremtrædende af de tre alliancer. Det blev dannet efter 2. verdenskrig mellem De Forenede Stater, Det Forenede Kongerige, Canada, Australien og New Zealand. Genesis af ideen blev født fra UKUSA -aftalen, hvor ovenstående lande blev enige om at samarbejde om signaler intelligens eller Sigint.

  Hvad er Nine Eyes Alliance?

  Ni Eyes Alliance inkluderer de originale fem medlemmer af de fem øjne samt Danmark, Frankrig, Holland og Norge. Disse lande indgik en alliance som et efterretningsdelingspartnerskab for at forbedre deres overvågningsevne. Målet med Nine Eyes Alliance er at imødegå terrorisme og andre sikkerhedstrusler.

  Hvad er de fjorten Eyes Alliance?

  De fjorten øjne er en intelligensalliance, der forener 14 lande – de originale ni fra ni øjneaftalen og yderligere fem: Tyskland, Belgien, Italien, Spanien og Sverige. Alliancen blev dannet i 2010, da deltagende lande underskrev en række aftaler om at udvide deres intelligensdelingsfunktioner.

  De fem øjne, ni øjne og fjorten øjne alliancer giver deres medlemmer mulighed for at dele efterretning, hvilket kan hjælpe med at forbedre den nationale sikkerhed og modregne terrorisme. Der er dog mennesker, der kritiserer disse alliancer for potentielle krænkelser af privatlivets fred og borgerlige frihedsrettigheder, såvel som for deres mangel på gennemsigtighed og ansvarlighed. Medlemslandene modtager data ved at overvåge brugernes online aktivitet, fra internetudbydere og andre online trackers samt telefonisk tapping. I 2013 udsatte NSA -lækager FVEY for drift af hemmelige overvågningsordninger og ulovligt spionerer på deres borgere.

  Forskellene mellem de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne alliancer

  De største forskelle mellem de fem øjne, ni øjne og 14 øjne alliancer er antallet af medlemslande og omfanget af deres aktiviteter inden for overvågning og efterretningsdeling.

  De fem Eyes Alliance dannet efter 2. verdenskrig, da Storbritannien efter den kolde krig blev enige om at samarbejde om at opfange Sovjetunionens hemmelige aktiviteter og dele masseovervågningsdata.

  På en mission for at trænge ind i det europæiske fastland sluttede fire lande flere lande for at skabe de ni øjne.

  Disse fire yderligere lande (Danmark, Holland, Frankrig og Norge) kan bruge de samme ressourcer som de fem øjne, men kan ikke få adgang til alle de data, der er indsamlet af dem. Ni Eyes Nations kan også dele deres data med NSA- eller GCHQ -hemmelige agenturer.

  Derefter sluttede yderligere fem lande de ni øjne for at skabe de fjorten øjne. Fjorten Eyes Alliance er ikke så potent i sine aktiviteter som de fem øjne. De kan ses som tilknyttede selskaber af de andre alliancer, men det er ikke at sige, at de er mindre involveret i masseovervågning og intelligensdeling.

  Faren for de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne

  En af de mest truende ting ved denne intelligens alliance og efterretningsdeling er, at de giver lande mulighed for at spionere på deres egne mennesker ved fuldmagt. For eksempel er det måske ikke lovligt for Storbritannien at spionere på sine borgere, men de kan bede USA om at gøre det, da de begge er i Five Eyes Alliance.

  De 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne alliancer dækker størstedelen af ​​verdens internetbrugere, men når online -læsefærdigheder vokser i andre lande, gør deres ønske om at deltage i 14 Eyes Alliance. Er vi på vej ind i en totalitær overvågningsverden? Indtil videre ved vi, at følgende lande også er tætte allierede af Fourteen Eyes Intelligence Alliance:

  • Israel
  • Japan
  • Sydkorea
  • Singapore
  • De britiske oversøiske territorier

  Hvad betyder det for dig?

  Hvis du bor i et af de nævnte lande, er din ret til online anonymitet næsten umulig. Alt hvad du gør online vil sandsynligvis blive sporet: de websteder, du besøger, den tid, du bruger online, alt hvad du skriver i søgemaskiner, dine personlige oplysninger, IP -adresse og mere.

  Da vi nu har bevis for, at de fem Eyes Alliance sammen med de andre Eyes -alliancer kunne være involveret i alle slags lumske overvågningsordninger og efterretningsdeling, ved vi ikke, hvor intimt deres overvågning kunne få. Fem øjnens intelligens kunne have indsamlet oplysninger, der kunne gemmes for evigt, eller værre, du kunne ved et uheld ende som et regeringsmål baseret på din søgehistorik.

  Tjek vores video på Five Eyes Alliance nedenfor.

  Fjorten øjne lande: hvordan påvirker dette dit privatliv og sikkerhed?

  Er data gemt i de fem, ni, fjorten øjne lande eller i Schweiz i fare? Nej, hvis det

  I den sammenkoblede cyberverden er der et voksende antal platforme, der leverer sikker krypteret e -mail, VPN, skyopbevaring og andre tjenester. Hver gang et nyt firma til sidst vises, vises følgende sætning imidlertid: “Brug ikke denne service! Det er vært i et fjorten øjne land, kun værre ville være de fem øjne lande eller ni øjne lande!”Men hvem er de fjorten øjne lande? Og vigtigst af alt, hvilken slags privatlivsrisici tages, når man bruger tjenester, der er vært i 5, 9 eller 14 øjne?

  Åh hvilke store øjne du har!

  Fjorten øjne lande

  De fjorten øjne lande er USA, Storbritannien, Canada, New Zealand, Australien, Danmark, Frankrig, Holland, Norge, Tyskland, Belgien, Italien, Sverige, Spanien.

  Men inden vi kan begynde. Denne leviathan af spionage begyndte uformelt i Bletchley Park under den britiske og amerikanske indsats for at bryde den tyske Enigma -maskine. Den formelle begyndelse kan findes i UK-USA-aftalen, der blev vedtaget i marts 1946. Alliancen voksede hurtigt med tilføjelsen af ​​Canada, Australien og New Zealand.

  Fem øjne lande

  Kernegruppen af ​​nationale efterretningsbureauer er kendt som de fem øjne lande (eller fvey): USA, UK, Canada, Australien og New Zealand.

  De fem øjne tilbragte den kolde krig med at samle intelligens på Sovjetunionen med forskellige nationer, der opererer på specifikke globale steder. Senere kom andre nationer til at blive involveret i denne efterretningsindsamling af de fem øjne lande, og de kaldes ofte tredjepart.

  Det er aktiviteten i disse fem øjne, der senere skabte grupper som de fem øjne plus, seks øjne, ni øjne, fjorten øjne og andre tredjeparts.

  Hvad er 5, 9, 14 øjne? Liste over overvågningspartnerlande

  1. Fem øjne lande: USA, UK, Canada, Australien og New Zealand.
  2. Fem øjne plus lande: Fem Eyes Plus er et informationsdelingsnetværk mellem de fem øjne, Frankrig, Tyskland og Japan med det mål at modvirke trusler fra Kina og Rusland.
  3. Seks øjne lande: Seks øjne var en mislykket aftale mellem de fem øjne, Frankrig, Israel, Singapore, Sydkorea og Japan. Imidlertid faldt aftalen på grund af afvisning fra CIA -direktøren og den amerikanske præsident Barack Obama.
  4. Ni øjne lande: Ni Eyes er et Intel -delingspartnerskab mellem de fem øjne nationer, Danmark, Frankrig, Holland og Norge.
  5. Fjorten øjne lande: Fjorten øjne er en udvidelse af de ni øjne plus Tyskland, Belgien, Italien, Spanien og Sverige.

  Hvordan 5 øjne og 14 øjne lande deler data

  Med alle disse nationer, der bidrager og deler intelligens, hvad betyder det, hvis du bor i et af disse lande eller gemmer dine data der?

  Desto bedre at se dig med.

  Vi ved fra Edward Snowdens globale overvågningsoplysninger, at efterretningsagenturets dataindsamlingsprogrammer ikke altid undgår at indsamle data fra deres egne borgere – selvom retten til privatliv er nedfældet i mange forfatninger, såsom den amerikanske forfatning og det tyske ækvivalent. Overvågning af udenlandske mål kan ofte snare data om en lands borgere under indsamlingsprocessen, som afhængigt af juridisk fortolkning kan betragtes som en krænkelse af borgerlige rettigheder.

  En lovlig “arbejdsområde”, der ofte blev ansat, var for partnerlande at spionere på interessante borgere på vegne af deres værtsnation. Dette gør det muligt for et land som De Forenede Stater at overvåge en journalist af interesse ved at tillade en anden nation som Det Forenede Kongerige eller Frankrig at holde øje med den amerikanske statsborger. Dette efterlader værtsnationen glad, den spionerede nation modtager information, der kan være af interesse for dem til gengæld for deres indsats, og teknisk er der ikke brudt nogen love.

  Lande, der ikke hører til disse aftaler, modtager muligvis ikke oplysninger fra denne organisation på den samme quid pro quo måde, men intet forhindrer de fem øjne nationer eller ni øjne nationer i direkte overvågning af online trafik.

  Så hvad kan du gøre, hvis du finder dig selv at bo i et af disse lande, eller hvis du bruger en onlinetjeneste, der opererer inden for jurisdiktion for de fjorten øjne lande?

  Den bedste måde at beskytte dine data mod de nysgerrige øjne i nationalstater, hackere, insidertrusler eller over ivrige reklamefirmaer er at Opbevar så meget af dine data som muligt krypteret. Ved at sikre dine data med stærk kryptering er indholdet af meddelelser, billeder eller dokumenter ikke længere tilgængelige. Hvis du krypterer dine skattedokumenter korrekt ved hjælp af AE’er, før du uploader dem til skyen, er der en høj grad af sikkerhed, at disse data ikke kan fås adgang til af uautoriserede skuespillere. Denne form for kryptering er så pålidelig, at den amerikanske regering i 2003 afgav afgørelsen om, at AES -algoritmen var sikker nok til at blive brugt til at beskytte klassificerede dokumenter. Privatliv hænger sammen med kraften i dine datakryptering og ikke nødvendigvis kun placeringen af ​​dine data.

  Er Schweiz en del af 14 øjne?

  Nej, Schweiz er ikke en del af de fem øjne, ni øjne eller fjorten øjne, men det betyder ikke, at der ikke er nogen overvågning.

  Mange privatlivsorienterede tjenester, inklusive krypteret e-mail-udbyder Protonmail, kan lide at foregive, at den fysiske placering af deres tjenester fritager dem fra at falde i nettene i det globale overvågningsapparat. Et almindeligt citeret tilfælde af en “fjorten øjne fri zone” er den lille nation i Schweiz.

  På trods af at have hævdet, at data, der er vært i Schweiz er mere sikre, da landet er uden for de 14 øjne (hvilket er teknisk sandt, da Schweiz ikke hører til 14 øjneaftalen), overvåger den schweiziske føderale efterretningstjeneste (NDB) kommunikationen af ​​ikke -Swiss personer, ligesom enhver anden hemmelig service. NDB bruger et efterretningsindsamlingssystem kendt som Onyx. Et aktivt samlingssted, der drives af denne service, findes i byen Leuk. NDB har også bekræftet, at de opretholder over 100 kontakter til andre globale efterretnings- og retshåndhævende myndigheder og regelmæssigt deler efterretningsrapporter og fjerner forestillingen om, at dette land på en eller anden måde har isoleret sig fra det større globale overvågningsapparat.

  Selvom det kan være, at den schweiziske regering ikke hører til nogen afslørede overvågningsaftaler, fritager dette ikke virksomheder for at overholde juridiske anmodninger fra deres lokale myndigheder. Dette er et ofte overset kursus, der tages for at få information om brugere af onlinetjenester med base i Schweiz.

  Udenlandske lande kan anmode om sådanne oplysninger direkte fra de schweiziske myndigheder, for eksempel via gensidige juridiske bistandsaftaler som Europa. Senest var Schweiz en underskrivelsespart i ”anden yderligere protokol til konventionen om cyberkriminalitet om forbedret samarbejde og afsløring af elektronisk bevis.”

  Dette ser ud til at skære mod den populære idé, at denne nation fungerer som en datahaven mod overvågningsanmodninger.

  For eksempel, hvis jeg har en e -mail -konto i Schweiz, og det schweiziske politi præsenterer min postudbyder med en gyldig schweizisk stævning, skal de vende de anmodede oplysninger om. Dette forekommer regelmæssigt mellem globale retshåndhævende myndigheder, og disse forhold overses, når man hævder, at ‘Schweiz ville være en sikker havn, da det er uden for de fjorten øjne’.

  Selvom Island eller Schweiz hævder at være uden for rækkevidden af ​​de fjorten øjne -lande, samarbejder begge disse lands retshåndhævende myndigheder regelmæssigt med Europol -anmodninger, der gør deres tjenester lige så tilbøjelige til at vende brugeroplysninger som enhver service, der er baseret på de fjorten øjne.

  Her ser på dig.

  Uanset hvor du eller dine data er placeret, hvad der er vigtigt, er, at dine data er korrekt krypteret. Ved at drage fordel af Tutanotas sikre e -mail -platform kan du være sikker på, at dine data er krypteret både over ledningen og i hvile.

  Ved at bruge en krypteret e -mail -service betyder det ikke noget, hvem der måske prøver at lytte til dine samtaler, da din kommunikation kun kan dekrypteres med din sikkert gemte nøgle. Dette er afgørende for din private kommunikation såvel som for din forretnings -e -mail -konto. Når du opretter en e -mail -konto med Tutanota, får du også en kalendertjeneste med de samme krypterings- og sikkerhedsstandarder, der langt overstiger dem for enhver anden kalendertjeneste, der i øjeblikket er tilgængelig.

  I tilfælde af at have modtaget en gyldig retsafgørelse kan data kun overføres i sin fuldt krypterede form. Uden nøglen til dekryptering, som kun du besidder, er dine data lige så læsbare som en mudderpyt.

  For bedre at beskytte dine data mod fremtidige trusler arbejder Tutanota i øjeblikket med flere forskningsinstitutter for at udvikle en post-Quantum-krypteringsalgoritme, der vil sikre, at dine data kan modstå angreb fra kvantecomputere. Dette vil også bedre beskytte den fremadrettede hemmeligholdelse af dine e -mails, for at forhindre dem i at blive indsamlet nu og dekrypteret senere.

  Når vi tænker på personligt privatliv og operationel sikkerhed generelt, er vi nødt til at skabe en nøjagtig trusselmodel for os selv for at basere vores privatlivsbeslutninger på. Det gennemsnitlige individ vil sandsynligvis aldrig være målet for en avanceret vedvarende trussel fra en nationalstat. For nogle mennesker er målet at beskytte den uønskede spredning af personlige oplysninger, andre forsøger muligvis at undgå en stalker eller forhindre doxxing.

  Trusselsmodeller er lige så unikke som den person, de anvender til, og det er vigtigt, at du laver en nøjagtig trusselmodel for dig selv og dine privatlivets behov, inden du begynder din privatlivsrejse. Behovene hos en fløjteblæser kræver en meget højere grad af operationel sikkerhed end de studerendes.

  Krypteret og anonym

  Uanset hvad, af din egen personlige trusselmodel, kan Tutanota imødekomme dine behov ved at give dig en sikker, brugervenlig, krypteret platform til din digitale kommunikation. Tutanota giver dig også mulighed for at tilmelde dig en e -mail -adresse uden et telefonnummer for at beskytte din anonymitet.

  Påstanden om, at Tutanota er baseret i et “fjorten øjne land”, gør sine data mere tilgængelige for myndighederne er simpelthen ikke sande. Pointen med Tutanota er, at alle data er krypteret ende til ende-så ikke engang den tyske føderale efterretningstjeneste, BND, har adgang til de krypterede data, der er gemt i Tutanota. Således kan alle data, der er gemt i Tutanota, ikke deles med andre efterretningsbureauer. At være baseret i et fjorten øjne land bliver således ubetydeligt. Beskyttelse af dit online privatliv er ikke en sprint eller en engangsopgave, det er et maraton. Ved bedre at forstå dine behov for privatlivets fred og sætte klare mål for at beskytte dine personlige data, er du så meget tættere på at opretholde et sundere digitalt liv.

  Hvad du skal vide om de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne alliancer

  Landene på 5, 9 og 14 øjne undersøger sandsynligvis din internetaktivitet, men en VPN fra et land, der ikke er alliance, kan redde dit privatlivets fred.

  Mary James , Forfatter
  Catherine McNally , Redaktør
  Sidste opdaterede 28. august 2023

  Vi modtager muligvis kompensation fra de produkter og tjenester, der er nævnt i denne historie, men udtalelserne er forfatterens egen. Kompensation kan påvirke, hvor tilbud vises. Vi har ikke inkluderet alle tilgængelige produkter eller tilbud. Lær mere om, hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle politikker.

  Annonceringsoplysning

  Alt om cookies er et uafhængigt, annonceringsstøttet websted. Nogle af de tilbud, der vises på dette websted, er fra tredjeparts annoncører, hvorfra alt om cookies modtager kompensation. Denne kompensation kan påvirke, hvordan og hvor produkter vises på dette websted (inklusive for eksempel den rækkefølge, de vises).

  Alt om cookies inkluderer ikke alle finansielle eller kredittilbud, der muligvis er tilgængelige for forbrugerne, og vi inkluderer heller ikke alle virksomheder eller alle tilgængelige produkter. Oplysninger er nøjagtige fra udgivelsesdatoen og er ikke blevet leveret eller godkendt af annoncøren.

  Redaktionel politik

  Det hele om cookies-redaktionelle team bestræber sig på at give nøjagtige, dybdegående oplysninger og anmeldelser for at hjælpe dig, vores læser, træffe online-privatlivsbeslutninger med tillid. Her er hvad du kan forvente af os:

  • Alt om cookies tjener penge, når du klikker på linkene på vores websted til nogle af de produkter og tilbud, som vi nævner. Disse partnerskaber påvirker ikke vores udtalelser eller anbefalinger. Læs mere om, hvordan vi tjener penge.
  • Partnere er ikke i stand til at gennemgå eller anmode om ændringer i vores indhold undtagen af ​​overholdelsesårsager.
  • Vi sigter mod at sikre, at alt på vores side er opdateret og nøjagtigt fra udgivelsesdatoen, men vi kan ikke garantere, at vi ikke har gået glip af noget. Det er dit ansvar at tjekke alle oplysninger, inden du træffer nogen beslutning. Hvis du ser noget, der ser galt ud, så fortæl os det.

  The Five Eyes Alliance (Fvey) er muligvis den største efterretningsalliance, du aldrig har hørt om før i dag. Masseovervågningen og dataaflytningen af ​​de fem øjne nationer er udråbt som efterretningstjenester for national sikkerhed, men ser ud til at have flere af kendetegnene ved global overvågning.

  Denne anglosfære af overvågning føles uhørt givet udbredelsen af ​​information i medierne om det russiske og kinesiske efterretningsfællesskab. Kina, Rusland, Indien og i mindre omfang Japan og Indien har alle deres egne efterretningssamfund uden for disse alliancer.

  Uanset om du bor i fem øjne, ni øjne eller fjorten øjne land eller ej, her er hvad du skal vide om alliancerne og hvordan du beskytter dit online privatliv ved at bruge værktøjer som VPN’er.

  I denne artikel

  Hvad er de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne alliancer?

  De fem, ni og fjorten øjne alliancer er grupperinger af lande, der har indgået aftaler. Den oprindelige gruppe, de fem øjne, blev dannet efter 2. verdenskrig i et forsøg på at dele efterretning i den nationale sikkerheds interesse.

  Efter 2. verdenskrig blev UKUSA -aftalen underskrevet mellem hvad der ville blive (National Security Agency (NSA) og Storbritanniens regeringskommunikationshovedkvarter (GCHQ). Da det voksede, til sidst rampede op under den kolde krig, britiske og u.S. Efterretningsbureauer bundet sammen for at dele signaler efterretning.

  Signaler Intelligence, defineret af NSA som “intelligens afledt af elektroniske signaler og systemer, der bruges af udenlandske mål,” er kun blevet mere sofistikeret, da teknologien er avanceret.

  I de senere år blev alliancerne under kontrol på grund af deres indflydelse på databeskyttelse og brugen af ​​virtuelle private netværk (VPN’er).

  Efterhånden som landene bliver mere læse i online aktivitet, ønsker de at have adgang til de oplysninger, der leveres af denne type overvågning – og det er blevet tydeligt, at flere og flere data indsamles fra hverdagens borgere. Disse efterretningsdelingsordninger kan køre gambit mellem enkel spionage helt til krænkelser af menneskerettighederne.

  Officielt består hver gruppe af de lande, der er anført nedenfor, men der er flere lande, der er allierede af de 14 og kan også være involveret i deling af information. Dette betyder, at software, der er lavet i disse lande, måske ikke teknisk deler dine oplysninger, men det er stadig en mulighed.

  De lande, der er involveret i de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne alliancer og deres partnere

  • Fem øjne lande: USA, Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand
  • Ni øjne lande: De fem øjne plus Holland, Norge, Danmark og Frankrig
  • Fjorten øjne lande: De ni øjne plus Italien, Tyskland, Belgien, Sverige og Spanien
  • Partnere af de 14 øjne: Israel, Japan, Sydkorea, Singapore, britiske oversøiske territorier

  Det er værd at bemærke, at selv om alle lande i de fjorten øjne deler oplysninger i deres gruppe, er de ni øjne og fem øjne begge mere hemmeligholdte.

  Mens de fem øjne er interesseret i de oplysninger, der er indsamlet af de ni øjne, fjorten øjne og partnerne, er ikke alle de oplysninger, der er indsamlet af de fem øjne, tilgængelige for de andre. Det samme er tilfældet med de ni øjne. Partnerne, mens de deler oplysninger, de indsamler med de andre alliancer, har ikke nogen adgang til de oplysninger, der er indsamlet af alliancerne om allianselande.

  Efterhånden som ønsket om øget overvågning vokser, er flere lande tilsyneladende i overensstemmelse med dette globale overvågningssystem. Det ser ud til, at dette alliancesystem har et hierarki af hemmeligheder.

  Hvad kan alliancerne gøre?

  Alliancerne kan indsamle og gemme din internetaktivitet fra din internetudbyder (ISP), tredjepartsovervågning eller aktivitetssporere.

  Disse data inkluderer din IP -adresse, browserhistorie, søgehistorik, telefonopkald, videoopkald, private beskeder, e -mails og alt andet, der passerer gennem din internetforbindelse. Grundlæggende, hvis det sendes via en internetforbindelse, kan den spores, optages og gemmes.

  De fjorten øjne har også evnen til at trykke på telefonlinjer. I u.S., Dette er lovligt i henhold til Patriot Act, der blev vedtaget efter 9/11. Der har været flere forsøg i de senere år på at begrænse den adgang, der blev tildelt ved patriotloven, men Kongressen har konstant slået dem ned og lader overvågningen fortsætte.

  U.S. er ikke det eneste land, der indsamler oplysninger om hverdagens mennesker. Selvom det er teknisk ulovligt for Storbritannien at spionere på sine borgere, kan det bede Canada om at gøre det for dem som et fvey -land. Dette eksempel strækker sig til nogen af ​​alliancelandene. Dette betyder, at privatlivets fred kan være en smule, hvis du bor i en af ​​disse regioner.

  De fjorten øjne lande har også magten til at indsamle oplysninger fra din internetudbyder gennem warrants eller andre retslige midler. I nogle lande, såsom U.S., Det er måske ikke engang nødvendigt at få en berettigelse til at indsamle dine data.

  Hvis du vil undgå din internetudbyder, der indsamler det, du sender over internettet, skal du bruge en VPN med et oprindelsesland uden for de fjorten øjne.

  Tips til at beskytte dine data online

  • Datakryptering via en VPN er en fantastisk måde at hjælpe med at holde dine følsomme data beskyttet. Men hvis VPN er baseret i et allianseland, er der stadig en chance for, at din sikkerhed kan kompromitteres.
  • VPN -udbydere med base i et fjorten øjne land kan være lovligt påkrævet for at udlevere din internetaktivitet, hvis det anmodes om af overvågningsteamet. Så sørg for at bruge en VPN, der ikke er baseret i et allianseland.
  • Ud over en VPN er det godt internethygiejne at være opmærksom på de websteder, du besøger, og den mængde personlige data, du deler, er god internethygiejne. Hvis et sted ser spammy eller fiskigt ud, er det bedst at prøve at finde det, du leder efter fra en mere velrenommeret kilde.
  • At kende oprindelseslandet er meget vigtigt for den software, du bruger. Mange programmer, der er udråbt som beskyttelse, kommer fra steder, hvor selve overvågningen sker. Det er vigtigt for en VPNs styrke at være placeret uden for de fjorten øjne.

  VPN’er uden for alliancerne

  Hvis du vil sikre dig, at du har en VPN, der ikke kan tvinges til at dele dine data, skal du finde ud af, hvor softwaren er lavet. Valg af en VPN fra et land uden for alliancerne sikrer, at dine krypterede data forbliver private.

  Du skal også sørge for, at VPN ikke holder logfiler til din internetaktivitet. Disse logfiler kan kompromitteres, hvis deres servere nogensinde er overtrådt. Nedenfor er nogle forslag til betalte service VPN’er og deres oprindelsesland.

  • Nordvpn Har en hjemmebase i Panama og indeholder ekstra funktioner såsom en dræbskontakt, hvis din VPN -forbindelse pludselig falder.
   • Få Nordvpn
   • Læs vores Nordvpn -anmeldelse
   • Få Privadovpn
   • Læs vores Privadovpn -anmeldelse
   • Få Cyberghost VPN
   • Læs vores Cyberghost VPN -anmeldelse
   • Læs vores Protonvpn -anmeldelse