14 øje

Før han kom til Proton, tilbragte Richie flere år på at arbejde på tech -løsninger i udviklingslandene. Han sluttede sig til protonholdet for at fremme rettighederne til online privatliv og frihed.

Hvilke lande er i de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjneaftaler?

Sendt den 30. august 2018 af Richie Koch i Privacy Deep Dives.

Snowden -afsløringerne afslørede, at NSA udfører elektronisk overvågning på verdensplan og afslørede de skyggefulde netværk af efterretningsbureauer, der fungerer som medskyldige.

Når folk tænker på masseovervågning, tænker de med rette på NSA, men næsten hvert land i verden har sit eget signaler Intelligence (SIGINT) agentur. Fra Storbritanniens GCHQ til Tysklands BND fokuserer disse organisationer på efterretningsindsamling, modstridende operationer og retshåndhævelse ved at opfange kommunikation og andre elektroniske signaler. SIGINT dækker en lang række aktiviteter, fra at tappe telefoner til adgang til en brugers e -mail -database med XKeyscore .

En af de få juridiske begrænsninger er typisk, der er fastsat i disse agenturer De kan ikke spionere på deres egne borgere . Dette skaber et stærkt incitament for dem at samarbejde og handle med hinanden med hinanden. De fem øjne, ni øjne og fjorten øjne er de største og vigtigste aftaler, der skaber de juridiske rammer for sådan koordineret efterretningsindsamling på tværs af grænser.

Foruden de fem, ni og fjorten øjneaftaler er der også lignende aftaler om ikke-vestlig efterretningsdeling. Dette betyder, at der er få steder i verden, hvor dine personlige data er sikre mod snooping, så du skal bruge ekstra foranstaltninger, såsom stærk kryptering, for at forhindre, at de nysgerrige øjne.

Nedenstående tabel viser de lande, der deltager i de fem øjne, ni øjne og fjorten øjne efterretningsdelingsaftaler. For mere information om hver af disse aftaler, hopp videre til:

Hvordan får disse regeringer dine private data?

Alle SIGINT -agenturer er afhængige af telekommunikationsselskaber og internetudbydere for at få adgang til enkeltpersoners private data. Ved at installere fiberoptiske opdelere på ISP Junction Points, kan SIGINT-agenturet lave en nøjagtig kopi af de data, der behandles på det tidspunkt. Disse data analyseres derefter ved hjælp af dyb pakkeinspektion og gemmes på forskellige datacentre.

Fem Eyes Intelligence-delingsaftale

fem øjne lande

Fem øjne (også 5 øjne eller fvey) er navnet på den multilaterale efterretningsdelingsalliance oprettet af UKUSA-aftalen. Aftalen blev oprindeligt udtænkt som en post-WWII-pagt mellem Storbritannien og USA i 1946 for at spionere på udenlandske regeringer, specifikt Sovjetunionen. I årenes løb voksede traktaten i både medlemmer og omfang. Da internettet og mængden af ​​tilgængelige data til aflytning blev eksponentielt, begyndte aftalen at fokusere mere på indenlandsk overvågning.

“Fem” i de fem øjne henviser til de fem anglophone -lande, der overholder traktaten:

 • Australien
 • Canada
 • New Zealand
 • England
 • USA

Traktaten har bygget på sine kolde krigsrødder til at blive grundlaget for Echelon, en række elektroniske spionstationer over hele kloden, der kan aflytte data, der transmitteres via telefoner, faxer og computere. I det væsentlige kan echelon -stationer aflytte data fra transmissioner til og fra satellitrelæer.

Hvordan de fem øjneaftale fungerer

The Five Eyes Alliance er grundlaget for et omfattende web af partnerskaber mellem SIGINT -agenturer i vestlige nationer for at dele efterretning med hinanden. I næsten alle henseender er NSA den globale leder inden for SIGINT, således de fleste SIGINT -aftaler, hvad enten det er multilaterale (som de fem øjne) eller bilaterale, fokuser på, hvem der har adgang til NSA -data og teknologi.

Signerier til UKUSA -aftalen er kendt som “anden parter”, og de har den største mængde adgang til NSA -data og de nærmeste bånd til agenturet. Andre vestlige nationer, såsom medlemmer af NATO eller Sydkorea, er ”tredjepart.”Disse tredjepartsaftaler er formelle, bilaterale arrangementer mellem NSA og National Sigint Agency. Tredjeparter kan stadig handle rå data med NSA, men de har mindre adgang til dens database.

Teknisk set er andre partiers borgere generelt fritaget for at blive spioneret uden godkendelse fra værtslandet, men Snowden -åbenbaringerne har vist, at NSA har skabt en ramme, der kan omgå disse blokke. Der har ikke været nogen officielle kommentarer fra medlemmer af fem øjne, og det er uklart, om disse lande har udført ikke godkendt overvågning. Der findes ingen sådan begrænsning for tredjepart.

Det er vigtigt at bemærke, at medlemskabet af disse forskellige grupper konstant ændrer sig som svar på den globale og politiske udvikling. Desuden er den viden, vi har om disse grupper, primært kommet fra lækager, hvilket fører til et uklar billede og påpeger, hvor lidt tilsyn disse efterretningsbureauer – som har adgang til næsten uendelige mængder af personoplysninger – er underlagt.

Fjorten øjneaftale lande

Fjorten øjne lande

Fjorten øjne (eller 14 øjne) henviser til efterretningsgruppen, der består af de fem øjne medlemslande plus:

 • Belgien
 • Danmark
 • Frankrig
 • Tyskland
 • Italien
 • Holland
 • Norge
 • Spanien
 • Sverige

Disse lande deltager i SIGINT -deling som tredjepart. Det officielle navn på de fjorten øjne er Sigint Seniors of Europe (Sseur), der har eksisteret i en eller anden form siden 1982. I lighed med UKUSA -aftalen var dens oprindelige mission at afsløre oplysninger om USSR.

Et Sigint Seniors -møde deltager i Sigint -agenturernes hoveder (NSA, GCHQ, BND, den franske DGSE osv.) og er hvor de kan dele intelligens og diskutere relaterede problemer. Mens denne gruppe har mange af de samme medlemmer som ”ni øjne”, er det en anden gruppe. Ifølge lækkede dokumenter er de fjorten øjne ikke en formel traktat, men snarere en aftale mellem SIGINT -agenturer.

Ni Eyes Intelligence Alliance

ni øjne lande

Ni øjne (9 øjne) henviser til en gruppe af nationer, der deler efterretning, sammensat af de fem øjne medlemslande plus:

 • Danmark
 • Frankrig
 • Holland
 • Norge

Disse lande deltager som tredjepart. Denne gruppe ser ud til at være en mere eksklusiv klub af Sseur og er ikke støttet af nogen kendt traktat. Ligesom de fjorten øjne er det simpelthen et arrangement mellem SIGINT -agenturer.

Andre partnere

Israel, Japan, Singapore og Sydkorea er alle mistænkt for at være tredjepart med NSA også. Ligesom der er en SIGINT -seniorer i Europa, er der også en SIGINT -seniorer i Stillehavet, der blev dannet i 2005. Dets medlemmer inkluderer de fem øjne medlemslande samt:

 • Frankrig
 • Indien
 • Singapore
 • Sydkorea
 • Thailand

Der er også alliancer, der ikke er vestlige efterretninger, såsom Shanghai-samarbejdsorganisationen mellem:

 • Kina
 • Indien
 • Kasakhstan
 • Kirgisistan
 • Pakistan
 • Rusland
 • Tadsjikistan
 • Uzbekistan

Hvad dette betyder for dig

Eksistensen af ​​internationale overvågningsaftaler som fjorten øjne giver medlemslandene mulighed for at drage fordel af, som Electronic Frontier Foundation udtrykker det, ”Den laveste fælles privatlivsgunehaver.”Andre medlemmer af de fem øjne får fordel af masseovervågningsdata NSA’s Xkeyscore -projekt bringer ind. Med tiden vil de fem øjne lande også drage fordel af alle de data, som Storbritanniens lov om efterforskningsmuligheder indsamler.

Hvis en fejende handling, der udvider elektronisk overvågning, passerer i et af disse lande, er det som om handlingen er vedtaget i hvert land. Det betyder også, at der er en god chance for, at din digitale aktivitet bliver fanget og deles med NSA eller andre SIGINT -agenturer, uanset hvor i verden du er.

Hvordan man undgår overvågning

Den bedste beskyttelse mod denne udbredte overvågning er stærk kryptering. Hvis du krypterer dine data, før de kommer ind i netværket, gør det det meget sværere for dig at blive målrettet ved overvågning.

Beskyttelse af dine e -mails

Når du bruger din Proton Mail-konto til at e-maile en anden med en Proton Mail-konto, er dine e-mails beskyttet med ende-til-ende-kryptering, hvilket betyder, at ingen kan dekryptere indholdet af din besked undtagen dig og din modtager. Du kan også beskytte de meddelelser, du sender til folk, der bruger forskellige e-mail-udbydere med ende-til-ende-kryptering med vores kryptering til ekstern funktion. Med ende-til-ende-kryptering og korrekt enhedssikkerhed er det vanskeligere for alle SIGINT-agenturer at aflytte, dekryptere og læse indholdet af din e-mail.

Derudover gemmes alle meddelelser på Proton Mails servere med nul-adgang kryptering, hvilket betyder, at vi ikke kan dele indholdet af dine meddelelser med overvågningsbureauer. Nul-adgang kryptering betyder, at vi krypterer dine beskeder på en sådan måde, at selvom de er gemt på vores servere, kan vi ikke få adgang til dem. Andre e -mail -udbydere kan dekryptere dine beskeder uden din tilladelse eller viden, når de kontrollerer de nøgler, de bruger til at kryptere dine beskeder på deres server. Ved at bruge ende til ende og nul-adgang kryptering er vi ikke i stand til at give indholdet af vores brugers e-mails til nogen, endda regeringer eller retshåndhævende organer.

Ved hjælp af en VPN

Brug af en VPN -service som ProtonVPN gør det også meget sværere for overvågningsbureauer at registrere og spore din internetaktivitet. En VPN krypterer din internettrafik, hvilket betyder, at din internetudbyder ikke er i stand til at registrere din online aktivitet, som forhindrer SIGINT -agenturer i at få disse data fra ISP Junction Points, der er nævnt tidligere.

Ved at bruge en VPN med Perfect Forward Secrecy (PFS), som Proton VPN, drager du også fordel af ekstra sikkerhed. Ved at bruge en anden nøgle til hver session betyder PFS, at selvom nogen af ​​de nøgler, der bruges til at kryptere en gennemsøgningssession, bliver kompromitteret, forbliver alle dine andre sessioner sikre. Så selv i det usandsynlige tilfælde, at et SIGINT -agentur var i stand til at dekryptere VPN -dataene fra en browsing -session, ville de ikke være i stand til at dekryptere dem alle.

Andre apps

Lignende krypterede apps såsom tråd eller signal findes også til chatkommunikation, og der er nogle privatlivsvenlige webbrowsere, som modige og Firefox, der går videre til at beskytte dit privatliv online.

Hvorfor Proton er baseret i Schweiz

Proton Mail og Proton VPN er baseret i Schweiz, der har nogle af verdens stærkeste privatlivslove og er ikke en underskriver til nogen af ​​disse overvågningsaftaler. Dette giver et ekstra lag af juridisk beskyttelse oven på den kryptering, vi bruger.

Schweiziske virksomheder, som Proton, kan ikke tvinges til at samarbejde med anmodninger om brugerdata fra andre regeringer. Hvis regeringen i et andet land ville have de små data, vi har på nogen af ​​vores brugere, ville de være nødt til at fremsætte en anmodning til de rette schweiziske myndigheder, som har strenge krav og vil typisk ikke arbejde med regeringer, der har dårlige poster om menneskerettighederne. I tilfælde af at vi får en juridisk anmodning om brugerdata, som vi skal overholde, kan vi ikke udlevere indholdet af e-mails, da vores nul-adgangskryptering betyder, at vi ikke har adgang til dem.Omfanget af masseovervågningsoperationer er virkelig betagende og en stor trussel mod det demokratiske samfund. Dette er grunden til, at vi på Proton ikke er afhængige af nogen regering for at beskytte privatlivets fred for dem, der bruger Proton Mail eller Proton VPN. I stedet stoler vi på den matematiske styrke af vores open source-krypteringsmetoder. Heldigvis er der nu værktøjer til at beskytte dit privatliv og beskytte din ret til online frihed.

FAQ

Hvordan kan jeg beskytte mig mod masseovervågning?

At kryptere dine data er den bedste måde at beskytte dig selv mod masseovervågning. Ved at bruge en VPN forhindrer du din internetudbyder i at indsamle data om din online aktivitet (og alle statslige agenturer, der kopierer disse data). Hvis din internetudbyder ikke har oplysninger om, hvad du gør online, kan de ikke dele det med SIGINT -agenturer i fem øjne lande.

Men hvis du bruger en VPN, der er baseret i et land med fem øjne, kan eventuelle logfiler, de holder på din online aktivitet, deles med alle SIGINT -agenturer i UKUSA -aftalen. Proton VPN er baseret i Schweiz, som ikke er en del af de fem, ni eller fjorten øjneaftaler.

Det samme kan siges om at kryptere dine e -mails. Ved at kryptere dine e -mails sikrer du, at ingen andre kan få adgang til indholdet af dine meddelelser. (Bemærk: Hvis du e-mailer nogen, der ikke bruger en krypteret e-mail-service, vil indholdet af dine e-mails ikke blive beskyttet af nul-adgangskryptering på deres side.)
Du kan også bruge privatlivsfokuserede browsere og krypterede budbringere til yderligere at beskytte dig selv mod masseovervågning.

Hvorfor kaldes det de fem øjne?

De fem øjne (undertiden skrevet som 5 øjne eller fvey) er en henvisning til de fem anglophone -lande, der er medlemmer af UKUSA -aftalen: Australien, Canada, New Zealand, Storbritannien og De Forenede Stater. Selvom du ville blive tilgivet for at have tænkt “øjne” henviser til snooping, blev udtrykket “fem øjne” faktisk oprindeligt brugt som kortfattet til “AUS/CAN/NZ/UK/US Eyes kun” på hemmelige dokumenter. Efterhånden som flere efterretningsallianser – de ni øjne og fjorten øjne – blev dannet, vedtog de den samme navnekonvention, selvom der ikke er noget bevis for, at de blev brugt som kortvarige på samme måde.

Hvad er Sigint?

Sigint er kort form for signaler intelligens og henviser til aflytning af transmissionssignaler. Dette har normalt form af indsamling af kommunikationsinformation mellem mennesker (undertiden kaldet comint), men kan også omfatte elektronisk intelligens (ELINT), der bruger elektroniske sensorer (såsom radar) til at indsamle information.

Hvordan bruges Sigint?

Sigint blev oprindeligt brugt i krigføring og påvirkede ikke hverdagens borgere. Siden den kolde krig er SIGINT -agenturer imidlertid begyndt at indsamle mere og mere intelligens fra hverdagens kommunikation. Dette steg dramatisk efter opfindelsen af ​​World Wide Web, da regeringerne var i stand til at få flere data end nogensinde om mennesker fra hele verden, da Snowden -åbenbaringerne viste.

Hvornår blev Ukusa dannet?

UKUSA -aftalen (dengang kaldet Brusa) blev underskrevet af Storbritannien og USA i 1946. I det følgende årti blev de “andet parter” – Australien, Canada og New Zealand – også underskrivere af aftalen.

Richie Koch

Før han kom til Proton, tilbragte Richie flere år på at arbejde på tech -løsninger i udviklingslandene. Han sluttede sig til protonholdet for at fremme rettighederne til online privatliv og frihed.

14 øje

Loader

Fjorten Eyes Surveillance Alliance forklarede

Hjem / Sikkerhedsintroduktion / fjorten Eyes Surveillance Alliance forklaret

SecurityMadesimple Security Introduktion Kommentar: 0

En overvågningsalliance er en aftale mellem flere lande om at dele deres intelligens med hinanden. Dette inkluderer ting som browserhistorien for enhver bruger, der er af interesse for et af medlemslandene. Fem øjne og fjorten øjne er to alliancer på henholdsvis 5 og 14 lande, der er enige om at dele information med hinanden, uanset hvor det er gensidigt fordelagtigt. De blev oprindeligt lavet under den kolde krig som et middel til at arbejde sammen for at overvinde en fælles fjende (Sovjetunionen), men eksisterer stadig i dag. Disse udtryk er ofte forbundet med debatter med internettet for privatlivets fred, og de er to af de største og mest kendte overvågningsallianser, der eksisterer.

Hvad er de fjorten Eyes Alliance?

Fjorten øjne er en alliance med 14 forskellige lande, der har aftalt at dele deres intelligens med hinanden. Det er oprindelse tilbage til 1943, da der blev opnået en aftale mellem briterne og os på en aftale om efterretning på ti sider. Det startede oprindeligt med kun 5 lande og blev kendt som Brusa -aftalen. Derefter voksede programmet til 9 lande og inkluderer nu 14 samlede lande. Foruden disse 14 lande er der andre støttende lande, der ikke er officielle medlemmer, men bidrager regelmæssigt til dets netværk. De 14 Eyes Alliance inkluderer:

 • Australien
 • Canada
 • New Zealand
 • Det Forenede Kongerige
 • Forenede Stater
 • Danmark
 • Holland
 • Frankrig
 • Norge
 • Tyskland
 • Belgien
 • Spanien
 • Sverige
 • Italien

Foruden disse medlemmer er der andre lande, der betragtes som partnere eller tilknyttede selskaber i Fourteen Eyes Alliance. Disse yderligere lande inkluderer:

 • Israel
 • Japan
 • Sydkorea
 • Singapore
 • Britiske oversøiske territorier (E.g. Britiske Jomfruøer)

Hvorfor fjorten øjne er en potentiel bekymring

Årsagen til at de fjorten Eyes Alliance er sådan et problem er, at det giver regeringerne mulighed for at spionere på deres egne borgere ved at bruge andre lande som en fuldmagt. For eksempel er de amerikanske efterretningsbureauer muligvis ikke i stand til lovligt at spionere på deres egne borgere, men de kan bede et andet medlems efterretningstjeneste om at spionere på amerikanske borgere for dem og fodre dem med oplysningerne. Til gengæld ville den amerikanske regering gøre det samme for dette medlemsland, og der er ikke en hel masse, der kan gøres, fordi det er et helt andet land og ikke falder ind under amerikansk jurisdiktion. Efter Edward Snowden -hændelsen tror jeg ikke, at nogen kan benægte det faktum, at lande spionerer på deres borgere og alliancer som dette gør det endnu sværere at forhindre.

Hvorfor fjorten øjne er nødvendig

Dette kan være en overbrugt sætning, men at have et godt efterretningsprogram er bogstaveligt talt et spørgsmål om national sikkerhed. Det blev oprindeligt oprettet som en efterretningsdelingsaftale under den kolde krig for at dekryptere sovjetisk efterretning. Siden da giver aftaler som fjorten øjne fortsat medlemslandene vigtige oplysninger, der kan bruges til mange forskellige mål. Mange mennesker er imod ideen om regeringens spionage på deres borgere, og det er en bekymring. Jeg tror dog ikke, at noget efterretningsbureau ville gøre deres job godt, hvis de ikke skabte alliancer som dette, det giver perfekt mening at samle dine allieredes ressourcer, så du kan få information om potentielle trusler mod dit land. Hvorvidt alliancer som fjorten øjne er gode eller dårlige afhænger virkelig af, hvordan oplysningerne bruges bag kulisserne. Men det er vigtigt, at lande arbejder sammen og deler oplysninger, når det er gensidigt fordelagtigt.

Hvordan man undgår fjorten øjneovervågning

Hvis du nu vil undgå at blive spioneret på, kan du bruge VPN -tjenesteudbydere til at hjælpe med at beskytte din kommunikation, mens din online. Men hvis din VPN -tjenesteudbyder er i et af de lande, der er forbundet med Fourteen Eyes Alliance, ville du stadig være i fare for at få dine oplysninger delt med din lokale regering. Så det er vigtigt at vælge en tjenesteudbyder, der er hovedkvarteret, er ikke placeret i nogen af ​​de ovennævnte lande, så det er mindre tilbøjelige til at lække oplysningerne. For det andet vil du også finde en VPN -udbyder, der ikke logger din online trafik. Forudsat at de fortæller sandheden, vil der ikke være nogen registreringer af din internetaktivitet for nogen at få adgang til. Det er dog vigtigt at bemærke, at andre supermagter som Rusland og Kina har deres egne efterretningsprogrammer, så bare fordi det ikke er på denne liste, betyder det ikke, at det ikke ses på. Men afhængigt af din situation kan du bruge dit eget skøn.

Konklusion

Fjorten øjne er en overvågningsaftale, hvor medlemslandene er enige om at dele intelligens med hinanden. Det har indflydelse på global kommunikation på grund af hvor let det er for regeringerne at spionere på mennesker over internettet. Det giver også medlemslande mulighed for at omgå lokale love og spionere på deres borgere ved at bruge andre medlemslande som en fuldmagt. Mange mennesker bekymrer sig for, at dette vil give dem mulighed for at spionere på millioner af mennesker og krænke deres privatlivsrettigheder, især efter Edward Snowden -situationen, der fremhævede regeringsovervågning. Imidlertid har programmer som denne legitim værdi og vil fortsat bruges til at tjene medlemmernes bedste interesse. For mennesker, der er bekymrede for at få deres oplysninger, der overvåges af deres regering, er det bedste tællerbevægelse at finde en god VPN -tjenesteudbyder, der ikke er vært i nogen af ​​de lande, der er forbundet med fjorten øjne.